2013. február 14., csütörtök

Szeretsz adni?


Ma van Valentin nap, amit valaki vagy szeret vagy nem. A kérdésem ilyenkor mindig az, hogy vajon mi a baj ezzel a nappal? Mi az, ami a férfiak egy részét annyira irritálja? Mi a baj a virággal, szívvel...?

A magam részéről szeretek adni és bevallom kapni is. Adni azonban egy fokkal még jobb, mint kapni. Látni az örömöt a párom arcán szerintem elég nagy boldogság. Készülni, gondolkodni, utána járni és előállni az apró meglepetéssel nem a negatív élmények egyike.

Mégis vannak olyan férfiak, akik ezt nem teszik meg már csak azért sem. Nem, mert úgy érzik rájuk van erőltetve valami, amit ők nem szeretnének. De vajon mi a bajuk az adással és a szeretet kimutatásával? Hol itt a sérülés?


Én azt figyeltem meg, hogy leginkább - tisztelet a kivételnek - azok a férfiak nem vesznek a jeles napokon semmit, akik egyébként sem figyelmesek. Mert a kérdésem az: tegnap vettél virágot, könyvet, apróságot a párodnak? Holnap eszedbe fog jutni, hogy szavak helyett még pici meglepetéssel is kedveskedj?Vajon miért olyan fontos ez a nőknek, nekünk? Azért, mert ilyen a természetünk. Mert mi nők szeretjük az ékszereket, a szép ruhákat, a virágokat és egyáltalán a szerelemmel és szépséggel kapcsolatos mindenfélét. Mi ilyenek vagyunk.

A férfiak pedig többnyire szeretik az autókat, a sebességet, az akció filmeket, bunyót és focit, a playstation-t és sorolhatnám még... Mért ők meg ilyenek. Megfőzzük nekik a kedvenc ételeiket, adunk mosolyt és ölelést, rendet teszünk a szekrényükben, adunk apróságot amikor csak tudunk, mert mi nők szeretjük naponta kifejezni a szeretetünket úgy, ahogy az nekik jó.

Drága Uraim! Adják meg a nőknek azt, ami jár nekik és akkor higgyék el sokkal boldogabbak és elégedettebbek  lesznek. Minden pár és család élete sokkal harmonikusabb lenne, mert olyan apróságokon múlik ez, amit nem érdemes kockáztatni.


Az örömszerzésnek és a szeretet ezer módjának kifejezésének csak a képzeletünk szab határokat. Hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat és adjunk szeretettel akár ezen a napon is valamit, amitől mosolyt és ölelést kapunk viszonzásul! 

Boldog Valentin napot! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése