2012. június 21., csütörtök

A szeretet


Mindenki követ el hibákat. Kisebbet nagyobbat, épp ki hol tart a dolgok megvalósításában. Azonban nem árt, ha képesek vagyunk magunkba nézni és belátóak lenni. Belátni, belelátni a saját személyiségünk apró kis zugaiba. Sajnos sokszor csak azt látjuk, hogy a másik mit csinált rosszul. Hogyan kellett volna neki másként, hogy nekem jobb legyen, de vajon csak egy szemszög létezik?

Természetesen nem. Amikor feszültség van és elégedetlenség, akkor sok minden mondunk és gondolunk, amit nagyon is helytállónak vélünk és dühünkben megbántjuk vele a szerettünket. Azonban nem árt, ha nyugodtan egy kellemesebb órában vagy napon végig gondoljuk újra. Vajon biztosan jól látom, jól érzem és tényleg nincs más alternatíva?


A viták és a problémák visznek előre minket olykor. Ebből születnek a fejlődés magvai, amik később kifejlődnek szép virággá vagy éppen gyommá. Ez csupán rajtunk múlik. A szeretet és a türelem, a hit és a gondok legyőzése sok erőt ad. Mindig lesznek viharok, lesznek negatív események az életünkben. Aztán felváltja ezeket a napsütés és szélcsend. Kis pihenés és lazítás, feldolgozása és rendezgetése a viharos napoknak.

Ez az élet ilyen és nekünk nem az a célunk, hogy burokban éljünk problémák nélkül, hanem az, hogy a problémát a lehető legjobban tudjuk kezelni és megoldani. Szánjunk időt egymásra, beszélgetésre és a törődés művészetére. Képzeljük bele magunkat a másik helyzetébe és próbáljunk meg érzékenyen viszonyulni hozzá.

Mi nők érzékenyek vagyunk, de a férfiak is csak másként reagálják le a vélt vagy valós bántást. Mindannyiunknak szükségünk van szeretetre és törődésre, a gondos figyelemre, ami a párkapcsolat alapja. A férfiak talán keményebbnek tűnnek és érzéketlenebbnek bizonyos helyzetekben, de ez csak a felszín. Sokszor félelmük és aggályaik leplezésére épp kiabálnak és gorombák, pedig csupán ijedtek ők is. Féltenek a bajtól téged vagy épp kettőtöket.


Mi nők hamarabb pityergünk, mert a feszültség így távozik könnyebben a lelkünkből, de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk erősek ha kell. Meg kell ismernünk egymást és  alakulni, viszonyulni kell a másikhoz és ez csak úgy lehetséges, ha beszélgetünk. Sokat és még többet. :-)

Nem szabad, hogy összetörjünk a problémák súlya alatt, hanem meg kell edződnünk és le kell őket győzni. Előbb magadat majd a problémát és a harmónia újra belép az életedbe.    





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése