2012. június 17., vasárnap

Elégedetten


Észrevetted, hogy olykor akkor is elégedetlen vagy, amikor tulajdonképpen nincs is rá okod? Előfordult már, hogy később elszégyellted magad ezért? Van, akinek az a baja hogy egyedül van. Van, aki épp egyedül szeretne végre lenni, mert megőrül, hogy nincs egy perc ideje sem magára. Van, akit szeret a párja, de ő mást szeret és az a másik őt nem szereti. Van, aki utazni szeretne és olyan is van, aki már unja a sok utazást, inkább itthon maradna és nem csomagolna állandóan.

Olyan sok félék vagyunk, de egy azonos sokunkban: elégedetlenek vagyunk azzal, ami épp van! De vajon miért? Miért jobb az nekünk, hogy folyton panaszkodunk és morgolódunk ahelyett, hogy elfogadnánk az adott helyzetünket? Amiben vagyunk azt teremtettük és épp ezért csak magunkra lehetünk mérgesek senki másra. Ezért nem szerencsés senkit sem hibáztatnunk a sorunkért, mert ki tehetne más róla, mint mi. De a jó hír az, hogy ha hibáztunk akkor helyre is tudjuk hozni. :)


Talán nem jól döntöttél és most olyan emberrel kell élned, akit nem szeretsz és más után vágysz. Talán nem elégít ki a  foglalkozás, amit választottál magadnak és a monoton munka fáraszt és nem ad örömet. Lehet, hogy nagy családra áhítoztál és mégis egyedül élsz, de vajon miért történhetett mindez?

Mindannyian hibázunk, benézzük magunkat vagy egy helyzetet. Követünk el hibákat és sírunk miatta, de elégedetlenkedni a megváltoztathatatlan miatt nem érdemes, amin pedig tudsz változtatni, azon pedig azért nem érdemes. Mindig van egy új nap és minden nap újabb lehetőség számunkra, hogy változtassunk azon, amin tudunk.

Mi emberek azt hisszük, hogy két nap létezik csupán: a tegnap és a holnap. Azonban tévedünk, mert egyetlen nap van, az pedig a ma. Ma kell meglépned, ma kell tenned magadért, az életedért. Ha boldogtalan vagy a pároddal, akkor változtass rajta. Nézd meg hol rontottátok el, merre mentetek és merre kellett volna menni ahelyett. Az emberi természet alapvetően boldogságra született, de valamiért szeretünk erről megfeledkezni, pedig a szeretet és a derű, az elégedettség és a jó szándék mindig nagy teremtő erővel bír. Ebből tudsz alkotni. 


Teremtsünk magunknak egy jobb életet, élhetőbbet és szívmelengetőt. Olyat, amiben van lehetőség és fejlődés, van remény és az út kecsegtető. Mindannyiunknak vannak lehetőségei és választásai. Naponta kapunk esélyt és a döntés tényleg a kezünkben van. Ha észrevetted többnyire két vagy több alternatíva is van egy helyzetre és a döntés rajtunk áll. Azon vagy épp ezen az úton indulsz el. Esély, ami neked is áll még ha nem is mindig vesszük észre, de ott van. Picit nyissuk ki az érzékszerveinket, hallgassunk az intelligenciánkra és tegyük meg, ami kiránt minket a nem megfelelő helyzetünkből.

Légy bátor szembenézni magaddal, az életeddel és a tetteiddel és meglátod, ha felelősségteljes döntéseket hozol, akkor az életed minősége is változni fog. Váljunk jobb emberré és az életünk is jobbá változik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése