2012. június 27., szerda

Remény


Milyen jelek utalnak arra, hogy nem a megfelelő társ van mellettünk?

Hogyan tudjuk kivédeni a rossz döntéseket? Ezek a legfontosabb kérdések, amikor társat választunk magunknak egy életre. Mert egy életre szeretnénk nem pedig pár évre. Épp ezért az önbecsapás és az illúzió hátráltatni fog minket a tisztánlátásban.

Ami nagyon fontos és ami nélkül nehéz egészséges kapcsolatban élni az az, hogy önmagunkkal jól legyünk. Ha ismerjük magunkat, ha szeretjük magunkat és nem a kétségbeesés és a türelmetlenség hajszol minket egy kapcsolatba, akkor nagyon jó eséllyel fogunk helyes döntést hozni.

Sokan már huszonévesen eldöntik életük nagy kérdéseit és ezzel nincs is baj, ha megfelelő nevelést kaptak és érettek a döntésre. Azonban a legtöbbünk nem így van ezzel. Leginkább kétségbeesett bizonyítási vágy, hogy nekem is lesz családom és menekülési megoldás a vágyott férj keresése.

Kiknek kéne bizonyítani? Vajon, ahonnan menekülsz az nem ér-e utol akkor is, amikor valaki karjába pottyansz? Ő biztosan menedéket nyújt számodra? Valóban benne találtad meg életed párját vagy felruháztad őt a képzeleted szülte tulajdonságokkal?


Ne csapjuk be magunkat, mert a heves szerelem, a külsőségek és a nehéz élethelyzetek rossz döntésekre terelhetnek minket. Amikor problémánk van, akkor azt meg kell oldanunk a lehető legjobban és csak utána következhet a további álmunk megvalósítása. Azonban ezt néha sajnos összemossuk. Amíg a szüleidtől menekülsz esetleg vagy egy rossz párkapcsolatból, magányból akkor ezt kell feldolgoznod és továbblépni rajta. Mi volt ebből a tanulság és az én részemre a lecke? Hogyan tudom magam újra szeretni és elfogadni, hogy hibázom és ez nem bűn csak az, ha nem akarom belátni és rendbe hozni?

Már írtam, hogy harmonikus és boldog kapcsolat két olyan ember között tud létrejönni, akik önmagunkat is megismerték és tudják szeretni önmagukat is. Az az ember képes adni és szeretni, aki saját magáról is képes gondoskodni és vigyáz a lelkére. Szeressük magunkat és ne ártsunk azzal önmagunknak, hogy rossz döntéseket hozunk csupán a türelmetlenségünk és kétségbeesésünk miatt, mert a probléma csak nőhet, pedig épp csökkenteni szeretnénk.


Ha hallgatunk a belső hangra és képesítjük magunkat arra, hogy milyen egy igazi társ, akkor nem lehet baj. Tanuljuk meg magunkat szeretni, tanuljuk meg, hogy milyen egy igazi férfi jellemvonása és próbáljunk meg mi is a női szereppel azonosulni.

Legközelebb arról írok, hogy milyen egy igazi férfi. Olyan, aki mellett kiteljesedhet az életed és nyugodt, boldog életet élhetsz. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése