2012. június 19., kedd

Repülj az álmod felé


Gondolom sokan voltunk már úgy, hogy tudtuk és éreztük, eljött az ideje a változásnak, de nem tettünk mégsem érte. Amiben élsz az talán már nem a legjobb számodra, hiszen nem vagy boldog. Miért? 

Talán mert nem szeretnek eléggé, talán mert olyan egyhangú az életed? Lehet, hogy elhamarkodtad a döntést annak idején és most nehéz belőle kilépned? Sok oka lehet annak, amiért elégedetlenek vagyunk az életünkkel, magunkkal. Az okokat nem árt feltérképezni, mert ha már látjuk, akkor könnyebb az útra rálépni.

Ha mindig csak álmodozol arról, hogy milyen jó lenne Görögországban a csodás Elafonissi partjain sütkérezni, de nem gyűjtesz rá, nem veszed meg a jegyet, nem csomagolsz össze és nem ülsz fel a gépre, akkor ez csupán egy álom marad. Ha arra vágysz, hogy jobb életed legyen, akkor tervezd meg a lépéséket, mint egy álomútnak és kezd el az utat.


Ha nem próbáljuk megvalósítani, akkor nem is várhatunk eredményt. Persze tudom, hogy a csodavárás sokkal jobb és kényelmesebb és ahhoz nem kell semmit sem beáldozni és tenni érte, de vajon miért járna csoda, ha mi nem adunk semmit?

Csoda = Lehetőség

Neked is jár jobb élet és a sorsod a te szabad akaratodon múlik. Mit döntesz, merre mész, mikor és hogyan fogod venni az akadályokat? Mindig van teszt és buktató, senki sem szereti feltétlenül ezeket, de mit lehet tenni? Mindennek ára van. Ha olyan társat szeretnél, amilyet megálmodtál azért is tenned kell. Méghozzá a természetedet kell csiszolgatni, fényesíteni. Ha jó állást szeretnél, akkor képezni kell magadnak annak megfelelően pontos és megbízható munkát végezni. Ha jó háziasszony szeretnél lenni, akkor jó ha tudsz főzni és szereted a tiszta otthont, mert akkor leszel megfelelő otthonteremtő. Ha jó szülő szeretnél lenni, akkor érzékenynek és figyelmesnek kell lenned a gyerekeddel és példamutató életet élni, hogy azt lássa, ami segíti az erkölcsi értékei megalapozásában.


Bármit is szeretnénk, ahhoz nekünk kell megtenni a megfelelő lépést és a többi lehetőség ajtaja kinyílik előttünk. Sírni és bánkódni, sajnálni magunkat és irigykedni nem túl hasznos, mert nem lesz belőle jobb sors és a mesés cél is várat magára. Hidd el a nevetés és a mosoly sokkal jobb feszültségoldó, mint a sírás. Nevess! Nevesd ki magad, a hibáidat is akár, de javíts rajtuk és indulj el. 

Vártál eleget, talán többet is mint kellett volna. Most az utazás ideje van itt és meglátod, hogy milyen sok jó dolog fog történni veled is. Az életed egy csodaszép és izgalmas utazás és még nagyon sok szép kaland vár rád is. Ne félj és bízz magadban, hogy képes vagy változtatni és élni a lehetőségeiddel.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése