2013. január 21., hétfő

Értékes


Előfordult már mindannyiunkkal talán, hogy nem mindig tudtuk mit csinálunk. 

Egyszerűen csak sodródtunk az árral és nem tudtuk irányítani a cselekedeteinket, indulatainkat, vágyainkat...

A tudatosság tesz azonban minket különbbé a többé élőlénytől ezen a földön. Az intelligenciánk, amivel tudunk tudatos és átgondolt döntéseket hozni. A józanság az, ami segít megelőzni a nagyobb sérüléseket, fájdalmakat. Persze nehéz ezt gyakorolni akkor, amikor épp elemi erővel robban be az életünkbe egy csábító hang, ami azt súgja: - Gyere erre, mert ez izgalmas és tele van meglepetésekkel, szenvedéllyel! Az izgalommal és szenvedéllyel nincs addig baj, amíg nem árt a személyiségünknek, amíg nem rombol hanem épít. Nincs baj a csábítással addig, amíg nem maga az ördög csábít el, hanem egy angyal. Nincs baj a meglepetésekkel akkor, ha annak örülünk és értünk hozták létre.

Azonban sajnos legtöbbször nem erről van szó. Az a nő, aki igazán nőies azt nem a kéjvágy hajtja, nem az izgalom csupán, hanem a békés és harmónikus életre való törekvés egy olyan férfi oldalán, aki megnyugtató érzelmi biztonságot nyújt nagy szeretettel és törődéssel.

Azonban tudom azt is, hogy sokunknak szükséges a tapasztalás, a tűzpróba és a szenvedés, hogy tudjuk értékelni az igazi ÉRTÉKET. Azt, amiről álmodoztunk mégis elfelejtettük a nagy keresés közben.  És ki az értékes? Aki nem ígér, hanem megvalósít. Nem csábít, hanem lehetőséget kínál. Akinek van jövője is nem csak jelene. Aki épít, tölt és segít magadból a legjobbat kihozni. Aki nem éget és nem fagyaszt le, hanem megmelenget. Aki ad és ad és ad és még mindig nem kér semmit cserébe. Aki a szerelmed, társad, barátod, játszópajtásod és cinkosod. Aki a mindened akar lenni és nem csak átutazó, megszálló.

Ha ilyen az az ember, aki melletted van akkor nagyon nagy esélyed van a boldog párkapcsolatra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése