2013. január 28., hétfő

Nőiesség


Milyen egy jó feleség? Mikor és hogyan tudunk ideális társsá válni nőként? 

Valakinek ez nagyon nehéz és vannak olyan nők, akik nem okoz problémát a nőiesség megélése és megnyilvánítása. Van akinek tanulni kell és van aki már megtanulta valamikor. 

Az első fontos pont az, hogy olyan férfit válasszunk társunknak, akiben megbízunk és hitelesnek, önazonosnak látjuk. Van benne tartás és erő, érzékenység és érzelmesség egyaránt. És amikor ez megvan - ami leginkább akkor lehetséges, ha te is érett nő vagy - már csak ki kell bontanod a nőiességes szirmait. Illatozni és derűsen virágozni, mint NŐ.

Jó, ha tudjuk, hogy minden nemnek megvannak a feladatai és bár ez manapság sokat változott, de azt gondolom mégis a klasszikus leosztás jó, ha megmarad. A nő az otthon szépítője és melegség megteremtője. A hangulat, ami árad az a harmónia és a szeretet díszítőelemei. A finom étel illata és a mosoly, amivel a párodat fogadod otthon. A rend és a tisztaság, ami a lelki harmóniát is sugározza egyfelöl.


Azt gondolom, hogy egy pár akkor működik jól, ha mindent megbeszélnek egymással. Azonban a döntés jó, ha a férfié. Az utolsó szó legyen az övé. Mivel bízol benne és hiszel a józan értékítéletében is hagyod, hogy férfinek érezze magát a kapcsolatban. Mi nők sokszor hisszük azt, hogy harcolni kell az igazunkért és hatalmi csatát vívunk.

Minek? Kinek jó az, ha két dudás dudál egyszerre? Milyen káosz és hangzavar lesz akkor?  Nőiesek akkor tudunk maradni, ha nem akarjuk folyton a saját akaratunkat érvényesíteni és hagyjuk bizalommal a férfit megnyilvánulni a döntéseiben.

Egy okos és intelligens férfi is hibázik azonban, de miután az, ezért képes ezt be is látni. Ott van békés együttélés, ahol a szerepek nem cserélődnek fel és a tisztelet és szeretet egyensúlyban tud maradni. 

Értékeljük, ami értékes és helyezzük a megfelelő helyre. Ott azonban vigyázzunk rá és gondoskodjunk az igényei szerint róla. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése