2013. január 16., szerda

Gyöngédségre hangolva


Gyöngédség nélkül élni számomra lehetetlen, de azt gondolom a legtöbb ember számára is az. Még akkor is, ha évekig mégis képesek erre. Aztán jön egy harmadik, aki becsempészi ravaszul mégis a gyöngédséget. A kérdésem az, hogy miért van erre szükség arra a bizonyos harmadikra?

Nem vagyok naiv, tudom hogy nem csak ideális kapcsolat létezik, de én most hadd beszéljek arról. Ideális esetben két olyan ember köti össze az életét, akik szeretik, becsülik egymást és gondoskodni szeretnének egymásról egy életen át. Igen ám, de valahogy mégis elkopnak az ígéretek és érintések. Elhalványul a mosoly és már nem olyan üde a tekintet. A bőr fakul és a test sem a régi már...

Hogyan tartsam meg a tűzhöz szükséges parazsat? Ha nem csempészünk az életünk mindennapjaiba gyöngédséget és odafigyelő figyelmességet, akkor az életünk elsivárosodik és a boldogság halvány árnyéka sem vetül ránk. A figyelmesség nem kerül semmibe, de az igaz, hogy energiabefektetést igényel. Ki kell találni, hogy mire vágyik a párunk, figyelni kell rá legalább annyira, mint önmagunkra...Sokan panaszkodnak nekem, hogy nem törődik vele a párja. Alig figyel rá és nem érzi már, hogy szereti. A kérdésem mindig az, hogy vajon kéred-e a figyelmét és te figyelsz-e rá eléggé? Mióta vagy türelmes szó nélkül és várva a változást? Sok nő sajnos nem mer szólni csak a várakozás álláspontján van. A férfiak nagy része is megtapasztalta már az elhanyagolás érzését, főleg ha gyerek érkezik a családba. Hirtelen más lesz a prioritás, amiben nehézen találnak egyensúlyt.

Mi az én receptem? Érzékenység és figyelem. A harmóniára való törekvés és a törődés, úgy ahogy a párunk igényli. Önbecsülés és önszeretet azért, hogy ki tudjunk állni magunkért azokban a helyzetekben, amik sérelmesek számunkra és változást szeretnénk az életünkben. Gondoljunk a kapcsolatunk kezdetére, hogy vajon miért szerettem meg a párom? Milyen romantikus is volt minden napunk, pedig nem volt semmink és mégis milyen jót mulattunk minden nap. 

Mit adhat egy harmadik, amit a páromtól nem kaphatok meg, ha kellően figyelek rá és felfedezem újra a szépségét a lelkének?


Az ölelés és puszi, a csók és a simogatás és a törődés mindig meghozza a várt eredményt évtizedek múltán is, ha a szeretet valódi volt és nem egy illúzió csupán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése