2013. január 8., kedd

N-Őszinteség


Sajnos sok esetet láttam már, amikor az egyik felet a féltékenység érzése gyötörte. Megnyugtatni saját magát vagy épp nekem a feladatom, olykor elég nehéz. Hogyan kezeljük a féltékenységünket?

A legfontosabb mindig az őszinte kommunikáció két ember között. Nyíltan és ellentmondás mentesen tudjuk megbeszélni az esetleges kételyeinket, gyanúnkat. Igen ám, de valahonnan ered az a gyanú. Valós vagy csak beleképzeljük a párunk viselkedésébe?

Azt gondolom, hogy ha két ember szereti egymást és nem akar semmiképp ártani a másiknak, akkor nem fog úgy viselkedni és nem ad semmiféle olyan jelet, ami gyanús lehet. Természetesen most nem beszélek a beteges féltékenykedésről. Amikor két ember szeret együtt lenni és élvezik egymás társaságát, azonban kellő teret is biztosítanak a másiknak, akkor nincs helye gyanakvásnak. 


Az önbizalommal teli ember nem fél attól, hogy ha nincs vele a párja esetleg mással flörtöl. Az őszinte és szereteten alapuló kapcsolat nem szenved semmiben hiányt így nincs is mit mással pótolni. A harmónia többet ér, mint egy kaland, aminek értéke legtöbbször nem több, mint egy filléres kacat.


A hűség és a hűtlenség között az a különbség, hogy az egyik erényességre tanít, míg a másik hazugságra. Hogy melyiket választjuk az rajtunk áll, de javaslom a kontrollt és a megfontolt, harmonikus életvezetést, amely annyi szépséget tartogat számunkra, amennyi a lelkünkben épp megtalálható.


Vannak dolgok, amik rajtunk kívülállók és nincs befolyásunk rá. Azonban van, amit nagyon is tudunk irányítani, az pedig az elménk. Mielőtt lépnél valamerre, állj meg egy kicsit és gondold végig, hogy amit teszel milyen hatással lehet rád, az életedre, párodra, a gyerekedre.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése