2013. január 14., hétfő

Tiszta, mint a friss hó


Az egész életünk tanulások sorozata. Folytonos leckék, tesztek sora, amit hol átugrunk hol pedig sajnos elbukunk. Azonban nem lehet megállni és sokáig a sebeinket dédelgetni. 

Mindannyian tévedünk és hibázunk, elesünk és sírunk, fájnak a tévedéseink következményei nekünk és másoknak egyaránt. Ebben is sorstársak vagyunk, ahogy abban is, hogy az élet mindannyiunknak véget ér egyszer. Mindannyian - jó esetben - a jobb élet és a jobb lélek felé törekszünk. 

Lelkünk tisztasága és hitünk erősítése fontos feladat és nem is kikerülhető, hiszen minden feltételes ebben az életben. Feltételekhez vagyunk kötve, saját illúzióink csapdájában vergődünk olykor és az elménk nem mindig hagy minket nyugodni és bizony sokszor összezavar minket.

Épp ezért, ami fontos és ami igazán számít, az a maradandó és örök értékek. Nem a társadalom által felállított hamis és manipulált mérce, hanem egy fensőbb és hiteles személy által felállított. 

Amikor cselekszünk, döntünk és választunk, akkor nem tudunk mást tenni, mint saját elménk és intelligenciánk hangjaira hallgatunk. Ami bent van az jelenik meg kívül is. Amit sugárzol, azt fogod bevonzani is. Amilyen káprázatos vagy, olyan lesz a fényed is. Amilyen tiszta vagy, annyira lesz a körülötted lévő világ is tiszta. Ennek eléréséhez kell magunkat képezni, figyelni és tanulni. Tanulni a jelekből, a történtekből és az olykor elcsattanó pofonokból elkerülhetetlen. Kinek mekkora jár, akkorát fog kapni. Talán nem mindig érezzük igazságosnak, de ha őszinte önvizsgálatot tartunk, akkor rájövünk: - Ez bizony nekem most járt. Értem, még ha fájdalmas is a lecke.

Úgy szoktam ezt elképzelni, mint egy szép lakást. Minden nap beférkőzik még a kulcslyukon is a por, mocsok. Nekem viszont az a dolgom, hogy amennyire csak tudom tisztaságot tartsak. Nem lehet ellustulni és egyszeri takarítás után hátradőlni azt gondolva, hogy ez így marad örökké, mert ez nem lesz így.  Újra neki kell állni és ismét tisztaságot varázsolni kis idő múlva.

Az életünkbe is nap mint nap be szeretne férkőzni valami hamis és csalóka információ, vagy épp olyan ember, aki nem odavaló. A  mi dolgunk azonban azt kiszűrni és a józan eszünkre hallgatva távol tartani azt, amiről érezzünk, hogy kárt fog tenni, még ha annyira vonzó is az adott pillanatban. 

Tegyünk rendet belül. Tisztítsuk meg a szívünket és amennyire lehet legyünk őszinték magunkkal, mert csak akkor várhatunk el őszinteséget önmagunk felé is. 


   
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése