2013. január 24., csütörtök

Ha táncba hív...


A minap tették fel nekem a kérdést: - Hogyan tudok ellenállni az egyébként nagyon vonzó férfinak, akiről persze tudom, hogy fájdalmat fog okozni? Mégis annyira vonzó, de nyilván egy csapdába fogok kerülni általa!

Igen, értem én. Azonban vonzó és ellenállhatatlan csábítás az alkoholistának az alkohol, a drogfüggőnek a drog, a túlsúlyosnak a zsíros étel, a szuvas fognak a cukor és sorolhatnám... 

Nincs más, ami segíthet és ami több örömet és nagyobb élvezetet ad, mint a lemondás. A lemondásban lesz az erőd és örömed, boldogságot fog adni önmagad legyőzése. Persze ez nagy önuralmat igényel, de nem lehetetlen. Ha már egyszer-kétszer megégetted magad talán óvatosabb leszel és a tűzjelző időben bekapcsol.

Csábítás mindig lesz és nem árt ha tudjuk, hogy ha az ördög táncra hív és mi igent mondunk, esetleg jól megpörget majd. Ne bolonduljunk bele a szerelembe, ne legyünk őrülten oda valakiért, ne legyünk vakon szerelmesek, mert egyik sem hangzik túl jól és nem is lehet belőle jól kijönni.

Szeressünk és érezzünk melegséget a szívünkben valaki iránt, aki boldoggá tesz és akit mi is boldognak szeretnénk látni minden nap. Szeretni annyit jelent, hogy törődik velem, törődök vele. A kedvében járok és örülök, ha ez sikerül. Amikor reggel kinyitom a szemem boldog vagyok, hogy őt látom és a mosoly már meg is jelent az arcomon. 

A szeretet meleg. Nem forró, ami éget és nem is fagyos, ami dermeszt. Meleg, ami átjárja az egész lényed.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése