2015. április 28., kedd

Ragyogjunk együtt


Hogyan tudjuk megerősíteni, életben tartani a kapcsolatunkat évek múltán is?  Mi kell ahhoz, hogy ne laposodjon el és ne érezzük tehernek a másik jelenlétét?

Elmélyíteni és fenntartani az érzést, élményt adni a hétköznapoknak is nagy kihívás egy házasságban, de szép és nagyon kifizetődő feladat. Hiszen mi van annál jobb, mint boldognak látni a társadat? 

Nem vagyunk képesek mindig a másikra gondolni, és csak az ő érdekeit nézni, de mégis azt mondom, hogy próbáljuk meg. Legyen ő fontosabb, mint én. Kapjon ő többet, mint én. Legyek önzetlenebb vele, mint amilyen vagyok most. Szeressem jobban ma, mint ahogy tegnap szerettem.

A mosoly és az ölelés mindig melegséget ad és feltölti a szívet bármilyen kemény is tud lenni néha. Olyan monoton életet élünk és el is feledkezünk arról, hogy hogyan kell ebből kizökkenni. Álljunk meg egy percre és gondoljuk végig mi az, ami igazán fontos. Az az ember, aki mellett naponta ébredek és aki társam minden bajomban, bánatomban, örömömben megérdemel több figyelmet és kedvességet tőlem, mert milyen rossz lenne, ha nem lenne kinek adnom. Milyen kár lenne kihagyni a jelen pillanatait, mert utólag keseregni már hiábavaló.

Talán nehéz néha alkalmazkodni és figyelmesnek lenni, de milyen nehéz lenne, ha nem lenne melletted az az ember, akit választottál. Márpedig, ha hoztunk egy döntést és elköteleztük magunkat valaki mellett, akkor azzal az emberrel törődni is kell életünk végéig.

Ne féljünk kimutatni az érzéseinket, ne féljünk adni a másiknak. Bízzunk magunkban és abban a kötelékben, ami köztünk van és erősítsük meg azt, amikor csak lehetőségünk van rá. 

Nem véletlenül boldog egy pár a másik pedig boldogtalan. Kellő odafigyeléssel, szeretettel és gyöngédséggel fenntartható a harmónia csak gondozni és ápolni kell azt. Megfelelő gondoskodás, szeretet és odaadás nélkül semmi és senki nem képes megőrizni a kezdeti állapotát, megtartani a fényét és ragyogni.

Ragyogtass, hogy ragyoghass.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése