2015. április 17., péntek

Élet-Terv


Amikor a lányok összejönnek a barátnőikkel megfigyeltétek már mi a legfőbb téma? Természetesen a divat és a férfiak-párkapcsolat.

Szinte a nap 24 órájában képesek vagyunk a párkapcsolatunkon vagy annak hiányán kattogni. Ha van akkor azt elemezzük, ha nincs akkor azt vesézzük ki. Ez a fő téma és ezt képesek vagyunk minden nap elemezgetni.


A férfiak ezzel szemben nem fordítanak ennek akkora jelentőséget, mert nem a férj vagy a társ szereppel azonosítják magukat. Egyszerűen csak teszik a napi dolgukat. Dolgoznak, buliznak, alszanak, játszanak, sportolnak, bambulnak...de semmiképp sem agyalnak naphosszat a szerelmen vagy annak hiányán.


Ez az elsődleges különbség a két nem között és amikor találkozunk egymással, akkor mi nők nem értjük illetve a férfiak szintén nem értik, hogy mi van a másik fejében és miért. Azért ne ijedjünk meg, néha találkozik a két gondolatmenet és az az igazi harmónia.
Mi már az első randin esküvőt tervezünk, a férfi pedig még azt sem tudja akar-e valamit tőlünk. Ábrándozunk és olvadozunk, ha valaki kedves és figyelmes, odaadóbb az átlagnál ők pedig csak figyelnek, tesztelnek minket. 

Egy férfi általában mindenre figyel és a jelek, tények szerint dönt, hogy milyen kategóriába sorol minket. Figyel, hogy mennyire lennénk jó feleségek, társak vagy csak szórakozásra talál épp alkalmasnak.


Épp ezért hangsúlyozom mindig, hogy mindennek jelentősége van a randikon. A ruhának, a sminknek, a témakörnek amiről beszélgetünk, a non verbális jeleknek és a szavaknak egyaránt.


Minden számít és ebből von le következtetéseket mindenki.  A nők is és a férfiak is figyelnek csak épp többnyire másra. Azt tapasztalom, hogy a férfiak elemzőbbek a nők pedig érzelmesek, szentimentálisak, naivabbak általában. Épp ezért olyan sok a félreértés, mert a nő az érzelmet hiányolja a férfi pedig a realitást, tényszerű dolgokat.
A párválasztás fontos és komoly dolog épp ezért vegyük is komolyan na persze csak akkor, ha társat szeretnénk találni egy életre. Mert, ha csak játszani és kapcsolatról kapcsolatra menni a vágyunk, akkor mindezek nem számítanak.

Állítsunk össze fejben egy listát, hogy mi az, ami fontos számunkra és aszerint irányítsuk a beszélgetést, hogy lehetőség szerint választ kapjunk azokra a kérdésekre, amiből aztán később kialakul egy valós kép az illetőről és arról, hogy hozzánk illő-e valójában.


Ehhez őszintének kell lenni magunkhoz, ismerni kell magunkat és a naivságot félretenni, ami csak hátráltat. Kevesebb lesz a becsapás, csalódás és méltatlan kapcsolat, ha türelmesek vagyunk és figyelmesek, nem kapkodunk és tiszteljük magunkat annyira, hogy akárki nem megfelelő. Nem kell mindenkiben a lehetőséget látni csak az arra valóban érdemest.


Nem az a cél, hogy ne legyünk egyedül hanem az, hogy olyan társunk legyen, akivel az élet örömteli és harmónikus. Olyan társ a cél, aki mellett boldogan és mosolyogva ébredsz életed minden napján.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése