2015. április 7., kedd

Szerető vagy szeretni való nő?


Mitől olyan izgalmas a szeretői státusz és miért olyan fájdalmas mindhárom félnek?

A nagymamám azt mondta nekem, hogy a házasságokat a szerető tartja össze. Ezen sokat gondolkodtam, de sehogy sem akartam magamévá tenni a gondolatot. Persze értem, hogy ha az egyik fél, aki szenved a házasságában ki szeretne törni, de mivel nem akar mindent borítani, így marad a szeretősdi.
Ez a megoldás látszik a legkézenfekvőbbnek, hiszen minden kerek lesz egyszerre. Van boldogság, van biztonság és talán még otthon is könnyebb így teljesíteni. Minden szép és jó?

Persze kell hazudni és álságoskodni, sunyítani és képmutónak lenni, de mégis egyben marad a család. Fix pontok vannak és ez megnyugtató. Aztán mégis valahogy minden a feje tetejére áll. Lebukás, szerelem - ami nem volt benne a pakliban -, zsarolás, és gyötrődés...


Valaki, valakik egyszerre csak sérülni kezdenek és a sebek egyre fájóbbak és mélyebbek. A harmadik becsapva érzi magát és többet szeretne, de tudja, hogy ez nem lehetséges vagy akár még lehetséges is lehet, de biztosan tönkre akarok tenni egy családot három gyerekkel együtt? Nagyon fájdalmas és nehéz időszak következik mindenki számára, hiszen az izgalom egy idő után már teherré válik és egy nő nem szerető hanem szeretni való nő akar lenni. A házastárs pedig társ szeretne lenni nem pedig egy hazugságban tartott fél.
Hibázunk, hisz emberek vagyunk. Meggondolatlanok és néha önzőek vagyunk. Becsapjuk magunkat és másokat, fájdalmat okozunk magunknak és persze másoknak is. Hibázunk, de képesek vagyunk tanulni is a megbotlásainkból. Képesek vagyunk tiszta helyzetet teremteni, ahol az életünk nem egy kusza, átláthatatlan szintér lesz hanem egy harmónikus és boldog élettér.


Oldjuk meg a problémáinkat, tegyünk ellene, hogy ne legyenek zavaró tényezők, mert csak úgy leszünk képesek méltóságteljes életet élni. A hazugságok tengere előbb vagy utóbb úgyis elnyel bennünket viszont helyette lehetünk szeretettel teljes emberek, akik felelősségteljes döntéseket hoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése