2013. augusztus 30., péntek

Boldogság-kulcs


Beszéljünk kicsit arról, hogy milyen az igazi férfi és az igazi nő. Azt gondolom a titok abban áll, hogy mindkettőnknek meg kell tanulnunk a másik nyelvét, kifejezésmódját. Egyszerűen férfiul és nőül kell tudnunk :)

A férfi számomra irányító, de nem parancsoló! Ez nagyon lényeges. Vezet és képes mutatni a helyes utat, irányt ad. Viszont soha sem zsarnok és nem kényszerít bele olyan helyzetekbe, amiket nem akarok. Kell, hogy tudja mindazt, amit elvár tőlem és érezni kell a természetem rezdüléseit, különben hibázni fog. Szóval tudjon nőül is egy kicsit. 

Így kéne nekünk nőknek is tennünk. Ismernünk kell a férfiak természetét, jó tudni átadni magunkat az irányításnak és nem kell szabadságharcot vívnunk folyton. Érezd, hogy jó irányítás alatt lenni. Egy jó párkapcsolatban a párok szabadok, de alkalmazkodóak is egyben. Nehéz ez, főleg ha már jó ideje egyedül élsz, de amíg nem jutsz el addig, hogy megtanulj férfiul is, addig nem értheted őket. Ahogy a táncban is a férfi vezet. Nem rángat, nem kényszerít egyszerűen csak vezet és te követed őt. Eszedben sincs átvenni az irányító szerepet. Az nem a te dolgod.


Látom az elhalt kapcsolatokat, a kihűlt szerelmeket, az elporladt terveket és sajnálom, hogy akkor vágtak bele, amikor még nem voltak képesítettek a másik jelbeszédéből, nyelvezetéből. Amikor még nem vetették le magukról a felesleget, a sallangot.

Amit tanácsolni tudok az az, hogy először magunkon dolgozzunk. Ismerjük meg természetünk buktatóit, gátjait és előnyeit és képezzük magunkat amennyire csak tudjuk. Hogy hol csúsztunk félre az úton nem tudom, de az biztos, hogy a szerepek felcserélődtek és nehéz visszatalálni. Kevés az igazi férfi és kevés az igazi nő, de nem adhatjuk fel. 

A kulcs nálad van. Tedd meg te az első lépést afelé, hogy elindulsz az önvizsgálat majd a fejlődés útján. Legyél tökéletes társa a tökéletes párodnak!




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése