2013. augusztus 21., szerda

A kaktusz virága


A törődés az egyik legszembetűnőbb jele annak, hogy valaki igazán szeret, hogy valakit igazán szeretsz. Akivel nem törődnek az nyilván joggal hiheti azt, hogy valami nincs rendben. Akit szeretünk arra figyelünk és észre vesszük magunktól is, ha valamiben a kedvébe tudunk járni, ha segíteni kell vagy épp csak örömet szeretnénk neki szerezni. 

Mit is jelent a törődés? Honnan tudjuk egyértelműen, hogy nem tévedünk és valóban a helyén kezelnek minket? Onnan, hogy elégedett vagy. Onnan, hogy nincs hiányérzeted és nem vágysz másra, nincs benned kétség. A kétségek és a hiányok azok, amik bizonytalanságban tartanak és amik elgondolkodtatásra késztethetnek.


Figyelnek itt rám? Kapok én annyit és úgy, ahogy szeretem és várom? Adok eleget én és velem vajon elégedett a párom?  Ezt leginkább úgy lehet kideríteni, hogy elkezdtek beszélgetni. Már a kapcsolat elején jó tisztázni, hogy kinek mik el elvárásai, igényei és annak meg tudtok-e felelni.


Érdemes-e energiát fektetni a kapcsolatba, ha nem a megfelelő emberrel vagy? A válaszom, nem. Bármit teszünk is egy nem hozzánk való ember mellett az mindig kicsit nehéz lesz, döcögős és kevésnek fogod érezni az eredményt. Ha a kaktusz nem kompatibilis a földdel, amibe ülteted és túllocsolod, akkor el fog pusztulni, bármennyire is jók voltak a szándékaid.


Válasszunk magunkhoz való, hozzánk illő társat és ha az igényeink hasonlóak, a mentalitásunk passzol a másikéhoz, akkor törődjünk vele igénye szerint. Ne úgy, ahogy mi gondoljuk, hanem úgy ahogy ő szereti.


Törődés annyi, mint a másik természete szerinti gondoskodás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése