2013. augusztus 5., hétfő

Nézz a tükörbeEgy párkapcsolat milyensége kizárólag rajtunk múlik. Ki máson is múlhatna? Épp úgy, ahogy bármi más is. Azt szoktam mondani, hogy ha egy embert keresel, aki megváltoztatja az életedet, akkor nézz tükörbe és megtalálod.

A párunk olykor követ el hibákat, ahogy mi is, de ezeket meg kell tudni beszélni úgy, hogy abból legyen valamiféle konklúzió és legyen változás is, különben semmi haszna nem volt. Ha minden megy tovább úgy, hogy a beszéden kívül nem történt semmi, akkor mi értelme az elkövetett hibák megbeszélésének. Ha nem akarsz változtatni, akkor beszélni is kár róla.


Nagyon nehéz persze mindez, mert ehhez kell némi önkritika illetve a másik kritikáját is el kell tudni fogadni. Büszkék is vagyunk néha és hajlamosak arra, hogy nem gondoljuk; mi is tehetünk a dolgok nem épp szerencsés alakulásáról.


A szeretet és a másikra való odafigyelés azonban mindenen át tud vezetni minket. Előszőr azonban magunkat kell elfogadni és merni kritizálni, döntéseinket felülbírálni, majd ha ezt már remekül tudjuk, akkor a másik féllel is megtehetjük. Önbírálat nélkül nincs alapunk a másikat sem bírálni, mert amit elvárunk a másiktól azt magunknak is illik tudni megtenni.Jaj de nehéz is ez! Viszont bármennyire is nehéz az út, annál fényesebb és kielégítőbb lesz. Pazar lehetőségek állnak előttünk az önmegismerés útján és garantált a siker, ha valóban őszinték vagyunk. Nézz a tükörbe és látod a megmentődet!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése