2013. augusztus 27., kedd

Őszinte érintés


Az én vesszőparipám mindig az őszinteség. Azt hittem, hogy ez tulajdonképpen nem is igényel különösebb magyarázatot, de rájöttem, hogy ez nem olyan egyszerű és magától értetődő.

Az őszinteség önmagadhoz és másokhoz az egyik legfontosabb dolog, hiszen ki akar hazugságban élni és ha abban él, abból vajon mi fog kikerekedni? Kinek jó az és kinek használunk vele? Nyilván senkinek, de mégis tanulni kell az őszinteség kinyilatkoztatását úgy, hogy az ne legyen fájdalmas, viszont ha másképp nem jut el a személyhez, kell némi szigor.


Talán mindannyiunkban van némi sérülés az élete során. Gyerekkorból vagy később, de akad néhány. Ezeket kell helyre tennünk magunkban úgy, hogy megpróbálunk másoknak a legkevesebb fájdalmat okozni. Ahol sérültünk ott gyógyír kell és nem szabad másokat is megsebezni, hogy hasonló fájdalmakat éljen át.Amit elrontottak szüleink velünk azt a hibát már nem kéne nekünk is, amit pedig a párkapcsolat okozott és sebek lettek rajtunk, abból tanulva már legközelebb könnyebb okosabbnak lennünk. Amit a barátainktól vagy kollégánktól, szomszédtól és idegenektől kellett elszenvednünk, az mind mind egy tanulságos lecke és begyűjhetjük őket, mint egy jó osztályzatot - persze csak akkor, ha a tanulságot levontuk és változni voltunk képesek általa.

Mindenkinek a saját és a másik természetét figyelembe véve kell az őszinteséget gyakorolni és törekedni arra, hogy a szeretet és a jó szándék vezessen minket ne pedig az egónk. Szeretni annyi, mint hinni abban, hogy hazugság nélkül is szerethető vagy és képes vagy szeretni általa. 
Talán néha valóban nehéz, de hosszú távon semmi sem lehet annyira fontos, mint hogy tiszta lapokkal játszotok. Mindenféle csalás, önbecsapás és álság nélkül. Ha azonban ez nehéz az sem baj, de gyakorolni kell, mert felszabadító érzés lesz és nem kell mindig álarcban lenni elrejtve a valóságot, de szembesülni vele olykor, ami lehangoló és gátló.

Tisztaság, egyszerűség és szeretet, ami véleményem szerint a boldogság titkát tárja  elénk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése