2012. november 5., hétfő

Boldogoskodjunk


Kin múlik a boldogságunk? Másokon, kívülről? Hol keressem és nekem vajon miért nem adatik meg?

A boldogság nincs máshol, mint benned. Ott van, ahova mélyen elrejtetted valamikor és már el is felejtetted. Miért gondoljuk néha mégis azt, hogy onnan, abból, tőle, belelő merítem majd a boldogságom? Azért, mert elfelejtettük, hogy valaha mindannyian arra teremtődtünk, hogy boldogságban éljünk. Most azonban még mindig nem késő, hogy emlékeztesselek arra, hogy te is képes vagy arra hogy emlékezz és érezz.

Érezz önfeledt és mindent átjáró melegséget és elégedettséget. Bizalmat, hogy te sem vagy kegyvesztett csak nem akarsz nyitott lenni. A boldogságot mi tudjuk magunkban előteremteni és adni belelő másoknak is. Benned is van erre képesség és alkalmasság, hogy olyan életet hozz létre magadnak, amiben kiteljesedhet még inkább ez az érzés. Lehetsz boldog egyedül és szegényen és lehetsz boldogtalan házason és gazdagon is. Minden rajtad áll. Senki sem képes helyettünk élni az életünket és megalkotni sem tudja más csak mi. Segíteni azonban lehet és kérni is tanácsos, ha már nem tudod merre van az útvesztőben a kijárat. Bolyongani és szomorkodni nem érdemes. Kell egy fényforrás, ami mutatja az utat mindannyiunknak. Kinek mire van szüksége ahhoz, hogy kihozza a sorsából a legtöbbet az változó, de van lehetősége mindannyiunknak.

Van intelligenciánk és szabad akaratunk, így dönthetünk a sorsunk felől is, hogy merre és milyen minőségű életet szánunk magunknak. Sok félék vagyunk, de egyben megegyezünk: mindannyian a boldogságot keressük folyton és annak hiányában vagyunk elveszettek. A boldogsághoz azonban szeretet kell és jó szándék magaddal és másokkal egyaránt. Szeresd magad és tégy meg magadért mindent, ami segíti a fejlődésedet és segíts másokat is abban, hogy a szeretetre szeretettel reagáljanak.

Ha ez így lesz, akkor garantáltan nem lesz panasza senkinek, soha ezen a világon még akkor sem, ha nem minden ideális. Teremtsünk belül rendet és harmóniát, ami átvetül a külvilágra is és reagál úgy, ahogy az a legjobb nekünk.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése