2012. november 26., hétfő

Gyökeres változás


Sokszor ha magamra gondolok, de akár bárki másra is, akkor egy hasonlat jut az eszembe. Olyanok vagyunk, mint az apró kis magocskák. Magok, amik ide-oda szállnak a nagy szélben és ki tudja hol, merre állnak meg? Ki tudja, hogy tudnak-e gyökeret növeszteni és vajon sikerül-e kinőni a kemény földből? Vajon találunk-e megfelelő talajt magunknak vagy ismét erre-arra fúj minket a szél? Sikerül-e egyszer felnőni az égig és visszatalálni oda, ahonnan jöttünk?

Ezen merengek akkor, amikor látom, hogy sokunk nem találja a helyét és a gyökereit. Amikor látom, hogy nem tud megállni és erősen belekapaszkodni a talajba és minden bátorságot és hitét összeszedve kinőni önmagából és felnőni oda, ahova érdemes.

Ebben az életben nem könnyű stabilitást és örök érvényű igazságokat, valódi értékeket találni, de nem lehetetlen. Hiszen mi könnyű, ami igazán értékes? Mindenért meg kell dolgoznunk legyen az bármi is. Mindenért tenni kell, ha jót és tartalmasat szeretnénk alkotni. A párkapcsolat sem olyan egyszerű, ha nem vagyunk tudatosak és határozottak az elképzeléseink és a tetteink tekintetében.Ahogy a pici mag, úgy erősödünk meg mi is és úgy növünk egyre magasabbra és erősebbé. Lehetetlen elképzelni, hogy az a hatalmas fa, amely olyan vastag és erős, valaha pici kis csemete volt, amit a szél tépázott és tekergette az ágait. Pedig ez történik és velünk sincs másképp.

Néha nem hisszük el, hogy mi mindenre vagyunk képesek és mennyi szenvedés kell ahhoz, hogy valóban értsük, ami velünk történik. Pedig minden momentum fontos és minden kín értékes lesz egyszer. Minden könnycseppből lehetőséged van gyöngyöt varázsolni, de ahhoz tudnod kell az okát és hogy nem hiábavaló a zokogás.

Bízz az erődben és legyen hited, hogy nem számít mennyire vagy most nehéz helyzetben képes vagy változtatni a sorsodon, ha igazán szeretnéd.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése