2012. november 13., kedd

Lélekfókusz


Talán néha nehéz, de mégis azt hiszem fel kell állítanunk egy sorrendet, hogy milyen értékek számunkra a fontosak és aszerint élni. Azt gondolom, aki párkapcsolatban él, annak már nem csupán magára kell gondolni, hanem mindkettőjükre ha pedig gyerek is van, akkor tovább oszlik a figyelem. Ott van még az a fránya pénz is. Az anyagiak, amik általában elbillentik a mérleget.

Fontos az igények kielégítése és a komfortérzet, szükséges a ruházkodás és a finom étel. Jó elmenni nyaralni is néha és szórakozni sem ártana valamikor. Erre mind mind pénz kell és akkor még nem árt, ha figyelünk az érzelmeinkre és főként mások érzéseire. Azokra, akik mellettünk-velünk élnek.Sajnos az a tapasztalat, hogy leginkább a pénz veszi át a vezetést és csak utána jön minden, pedig ez nem sok jót von maga után, ha közben elfeledkezünk a valódi lényegről: a SZERETETRŐL és a SZERETETT SZEMÉLYRŐL. Lehet, hogy sikerül megteremteni minden igényünkre a pénzt és olyan anyagi helyzetbe kerülünk, ami hibátlan, de mi volt az ára?

Ha közben beáldoztuk a harmóniát és gyöngédséget, figyelmességet és törődést, akkor az öröm sem fog megérkezni hozzá. Az öröm nem a mulandó dolgok között található, hanem az örök és tartós dolgokban. Mik ezek?Az isteni szeretet, odaadás mások felé, önzetlenség és figyelmes törődés. Szeretni akkor is, amikor nehéz és sok a baj. Figyelni akkor is, amikor jönnek a tesztek és terelődik a figyelem kevésbé fontos dolgokra. Persze, mi olykor felnagyítunk apró sérelmeket is és akadályokat, de nem minden akkora teher, mint amilyennek látszik. Szembe kell nézni vele, megoldani és menni tovább. Közben pedig hinni abban, hogy képes vagy rá.

Ne essünk abba a hibába, hogy az illúzióra épülő világ hálójába kerüljünk. Talán szerényebben kell élni, talán nem lesz minden meg, amit szeretnénk, de ott van az a személy, aki fontos és akit szerethetsz. A lényeg abban rejlik és nem pedig a vonzó, de talmi csillogásban.  

A figyelmesség ne csak magunk felé irányuljon, hanem mások felé, a párunk felé is és akkor teljes és boldogabb élet vár rád.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése