2012. szeptember 5., szerda

Benned van


Ha most azt kérdezné tőlem valaki, hogy elégedett vagyok-e az életemmel vagy magammal azt mondanám, hogy részben igen, de van még mit tanulnom és csiszolnom magamon. Az elégedettség egyben olykor maga után von némi gőgöt is. - Megcsináltam! Ügyes vagyok és nagyszerű!

Sok mindenre képesek vagyunk és sok mindent meg tudunk csinálni. Ez remek és örülhetünk neki. A siker, a pozitív visszajelzések inspirálnak és motiválnak minket, de vigyáznunk kell, hogy ne vegyük annyira komolyan magunkat és ezt az anyagi világot. Ne azonosuljunk a szerepeinkkel, mert hisz minden mulandó. Olykor szembesülünk azzal, hogy nincs minden felett hatalmunk és nem tudunk mindent elérni, amit szeretnénk. Lehet, hogy nagyon akarjuk és teszünk is érte némi erőfeszítést, de nem kaphatunk meg mindent.


A tévedéseinket és a hibáinkat is nagyon lehet szeretni, mert segítenek a tovább fejlődésben. A bakik és az eltévelyedések nagyon sok hasznos információt hordoznak és csöppet sem szabad bánni, ha néha fáj az élet. Fáj és fájni is fog olykor, mert ilyen ez a világ. Néha betegek vagyunk, olykor fejbe bekólint a sors, hibázunk és megbántunk másokat, ostorozzuk magunkat...Azonban érdemes haladni és felismerni, megtanulni a leckét, mert csak így tudunk fejlődni.

Ha képesek vagyunk néha elengedni azt, ami egyébként sem a miénk és belátni a hibáinkat, akkor van esély a tökéletesedésre. Haladunk mindannyian a belső útkeresésben ki lassabban ki gyorsabban. Mindannyian boldogságra születtünk és képesek vagyunk arra, hogy azzá tegyünk másokat és magunkat is csak talán elfelejtettük, hogyan kell azt. Boldoggá csak akkor tehetsz valakit, ha te magad is boldog vagy.Emlékeztesd magad minden nap arra, hogy a boldogság ott van benned. Nem kívül, nem másban és nem az anyagi világ apróságaiban, hanem benned: a lelkedben.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése