2012. szeptember 18., kedd

Örömmel


Észrevetted már, hogy néha milyen telhetetlen vagy? Alig, hogy elértél egy áhított célt, máris többet és még többet szeretnél. Persze ez valójában még nem lenne baj, hiszen így haladunk szépen és megyünk előre a fejlődés útján azáltal, hogy egyre törekvőbbek vagyunk. Azonban nem árt megállni néha. Itt lenni a jelenben és örülni!

Egyszerűen csak örülnünk kell annak, amit megtanultunk, elértünk vagy épp megfejlődtünk. Örülni kell a munkának és a párodnak, örülni kell az életednek és a vele járó jónak vagy épp kevésbé jónak. Ha nem tudunk örülni, akkor hogyan tudnánk boldogok lenni? Mikor jön el a pillanat, amikor hálát rebegsz és meghajolsz Isten és magad előtt is?

Vágyunk egy párra, egy férje és feleségre. Sok pénzre és sikerre. Megmozgatunk mindent ezekért, erőt és időt nem kímélve hajszoljuk a vágyainkat, de mi történik amikor ott van? Vajon értékeled eléggé? Szereted és kimutatod a társad felé az örömödet? Hálás vagy Istennek, hogy adott képességet mindehhez?Sajnos azt kell hogy mondjam, sokan nem értékelik és nem becsülik meg mindazt, amit elértek vagy kaptak. A hála épp olyan fontos, mint a célért való küzdelem. Hála és köszönet, elidőzés a szeretet mélységében és nem mindig csak előre tekintve élni az életünket, hanem a jelen mámorában is megállni kicsit. 


Itt és most is örülhetünk. Mindig van minek örülni, csak meg kell találnunk a szépséget az eseményekben. Olyan sok el nem csókolt csók van benned. Olyan sok ki nem mondott szó és olyan sok ölelést kell még adnod. Tedd meg és meglátod mennyivel emelkedettebben fogod magad érezni.

Az életed épp olyan örömteli, amilyennek te szeretnéd. Légy hálás és örülj önfeledten az életednek akár MOST is!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése