2012. szeptember 10., hétfő

Repülj tovább


Milyen könnyű azt mondani valakinek, hogy légy önmagad, szeresd magad, fogadd el magad vagy épp változz meg. Igen, de hogyan kéne ezt elkezdenem? Hogy tudnám mégis megszeretni magam, mikor annyira sok a hibám? Változni meg végképp nagyon nehéz. Hogyan kezdjek neki?

Az első lépés mindig az, hogy megnézzük milyen helyzetben vagyunk és ott mik a problémáink. Mi az, ami nehézséget okoz nekem vagy épp a környezetemnek? A tükörkép hiteles, amit a sors tart elénk bár hajlamosak vagyunk nem észrevenni. Bár az tény, hogy olykor szándékosan torz és nagyít, de épp azért, hogy észrevegyük végre azt, ami kell a változásunkhoz. 

Mindannyiunknak vannak jó és kevésbé jó jellemvonásai. A karakterünk sajátos és egyéni, ezért mindenkinek magának kell rájönnie milyen is ő valójában. Persze ezt segítséggel sokkal könnyebb, mert nem mindig látjuk magunkat hitelesen. 


Mindaz, aminek áldozatainak érezzük magunkat leginkább áldás, mert ezek az események tanítanak bennünket a jobb és nemesebb viselkedésre, a karakterünk csiszálgatására. A negatív események bár tényleg néha nehezen megoldhatóak, de a feladatot többnyire mi kérjük, így aztán meg is tudjuk azt oldani. Ha pedig megoldottuk, akkor fejlődtünk is egy kicsit és máris elégedettebbek lehetünk magunkkal.

Az elfogadás önmagunkkal kezdődik. Elfogadom és felismerem a hibáimat és tudom, hogy milyen vagyok, de azt is hogy milyen szeretnék lenni. A cél mindig a jobb és jobb énünk kibontása, lefejtése a felszín alól. Tudom, hogy nehéz beismerni és jobb mindig mást hibáztatni, de ezzel csak hátráltatjuk magunkat és a leckét úgy is meg kell egyszer oldani. Akkor miért ne tennénk meg minél előbb?

Bármi is történik velünk, annak van üzenet felénk és nem hiába és feleslegesen éltük azt meg. Nem vagyunk ártatlanok, de túlzásba sem szabad vinni az önostorozást. Szép lassan egyre közelebb kerülünk majd afelé, amilyenek lenni szeretnénk és magunk mögött hagyjuk az elavult és levetett énünket.

Ehhez kell türelem és fegyelem, őszinteség és kitartás. Kell szeretet és hit, hogy minden jól van úgy ahogy van, de ha másképp szeretnénk, akkor tegyünk ellene. Lépjünk magunk felé, tegyük félre a magunk állította akadályokat és legyünk elégedettek az életünkkel. Meg tudod csinálni te is, mert van erőd és hited, na meg igényed a változásra. Szárnyalj életed eseményein keresztül és ne gondold soha, hogy nem tudsz repülni csak mert épp elfáradtál. Pihenj meg kicsit, de repülj tovább...
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése