2012. szeptember 24., hétfő

Ön-ismeret-Ő-ismeret


Sokat írtam már a hűségről, de talán még mindig nem eleget. A legsarkalatosabb és legkényesebb kérdés mindig a hűség és a bizalom. A bizalom, ami két ember között stabilnak és erősnek kell hogy legyen, különben nincs egy nyugodt percünk sem. 

Ha nem bízunk, ha félünk és arra meditálunk folyamatosan, hogy minket épp most talán megcsalnak vagy megaláznak, akkor az életünk teher lesz és nem egy boldog lét. Kiben tudunk megbízni és mik azok a jelek, amikre figyelni jó, mert a csalódástól megvédhet minket?

Először is magunkkal kell őszintének lennünk: elég állhatatosak vagyunk-e? Eléggé akarom-e ezt a kapcsolatot és képes leszek-e csak erre fókuszálni és nem pedig mindig egy szebb és érdekesebb után nézni, ami izgalmasabbnak ígérkezik? Tudok-e mindig kitartóan küzdeni akkor is, amikor nem könnyű és nehézség van? Szeretem-e annyira a párom, hogy kitartsak mellette és támogassam akkor is, amikor az nekem nehéz? Tudok-e áldozatot hozni érte? Lemondani a számomra fontos dologról, ha szükséges?A másik lépés pedig a választás. Tudom-e, hogy mik azok a jelek, amik mutatják, hogy nem épp az állhatatosság a párom erőssége? Talán soha nem volt hűtlen eddig, de a munkájában és az élet minden területén látszik, hogy nem elég kitartó és küzdő. Hamar feladja és az önbizalma sérült, ezért az önelfogadás nehézség számára. Fel tudja-e dolgozni a kudarcokat és ha bajban leszek vajon támogat-e majd vagy pedig a könnyebb utat választja és elhagy?


Egy férfi, ha szeret egy nőt, akkor mellette van és minden lehetséges eszközt megragad annak érdekében, hogy elégedetté tegye a párját. Elmondja, ha  bántja valami és tud erélyes lenni, ha arra van szükség. Igazságos és nem csupán önző módon csak a saját érdekeit nézi.

Egy nő, ha alkalmas az erényes női szerepre, akkor simulékony és a harmóniára törekvő. Nem akar feltétlenül irányítani és dominálni, nem hisztis a végletekig (csak picit, az nem árt) és nem kacér más férfiak társaságában. Ügyel arra, hogy olyan hangulatot teremtsen, amiben a párja elégedett és boldog.


Ez az ideális és ha most ez nehéznek is tűnik, mégis azt gondolom erre érdemes törekednünk mindannyiunknak, hogy elégedettség és boldogság járja át a lelkünket. Cseréljük le a szomorúságot és a kétségeket és helyette kapjon szerepet a bizalom és mély szeretet, ami összetart.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése