2013. szeptember 4., szerda

Ismered őt?
Minden kapcsolat alapja az, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyenek vagyunk és milyen a másik fél. Ott szokott lenni a bukkanó, hogy nem ismerjük eléggé sem magunkat illetve a saját nemünk sajátosságait és nem ismerjük a másik nem sajátosságait. Enélkül az ismeret nélkül viszont nehéz lesz működtetni megfelelően a kapcsolatot.

Sokan azt hihetnénk, hogy mi mindannyian egyformák vagyunk, férfiak és nők. Miért nem érti, amit mondok, miért nem ért félszavakból és hogy lehet, hogy nem látja mi a bajom? Azért, mert nem fogadjuk el azt, hogy bizony nem vagyunk egyformák, viszont ha megismerjük a másik nem sajátosságait, természetét, akkor lehetséges alkalmazkodni, viszonyulni hozzá megfelelően. 

Nem mindig elég a szeretet vagy a szerelem, kell a másik nem alapos megértése és ismerete. Nagyon pici, apróságokon tud elmenni egy kapcsolat, pedig csak meg kéne tanulni értelmezni azt a fajta nyelvezetet, ahogy működnek ők, mi. Mindannyian estünk már ebbe a hibába és tudom, hogy a félreértések nagy része a nemtudásból ered és nem abból, hogy nem szeretik egymást eléggé.

Egy nő nőies egy férfi férfias tulajdonságokkal bír. Mást akarunk és másként, más a fontos és másért. Nem érdemes azon gondolkodni, hogy miért, mert a válasz egyszerű: CSAK. El kell fogadnunk a másikat olyannak amilyen és ahhoz képest kell viselkedni és szeretni. 


Egy férfinek mindig furcsa lesz a nők szentimentalizmusa és pletykára való hajlama. A sok felső és mindenféle ruha vásárlása és az egyszerre több felé való figyelem. Mindig érthetetlen lesz miről vagyunk képesek órákig beszélni a barátnőnkkel és miért készülődünk olyan lassan. Hogy lehet, hogy sosem unjuk meg a szeretlek szócskát és napjában ezerszer is hallani szeretnénk, de persze könnybelábadt szemmel...

Nem értjük mi nők, hogy a férfiak hogyan tudnak bugyuta játékokat játszani és miért elégednek meg pár ruhával, mikor minden nap lehetne valamit venni? Hogyan tudnak csendben feldolgozni egy problémát és miért nem akarnak rögtön mindent megbeszélni? Miért van az, hogy a legnagyobb feszültség közepette is képesek éjjel mélyen aludni és nem aggódnak? Miért kell nekik az elvonulás és hogy lehet az, hogy néha ránk sem néznek, pedig tegnap még olyan szerelmes volt? Nem szeretnek pletyizni és nem is mindig értik a romantika lényegét...

Ne akarjuk megváltoztatni egymást, inkább alkalmazkodjunk a másik eredeti természetéhez és segítsük a másikat abban, hogy jobban meg tudjon ismerni bennünket. Képezzük magunkat, tanuljuk meg ezt is, hogy jobban tudjuk kifejezni a szeretetünket. Úgy, ahogy az neki jó és nem úgy, ahogy mi szeretnénk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése