2013. május 2., csütörtök

A titok benned van
Sokan kérdezik tőlem, hogy mégis mi a harmónikus párkapcsolat titka? Ilyenkor mindig azt érzem, hogy valami nagyon frappáns és egyszerű, praktikus tanácsot várnak tőlem az emberek vagy épp azt gondolják van valami titok, amit ők nem tudnak. Nincs titok és valakinek ez egyszerű és valakinek meg nagyon bonyolultnak tűnik. Ki milyen szinten áll épp.

Egyet azonban mindig el szoktam mondani: - Légy önazonos és tudd, hogy mit szeretnél. Nagyon sok embertől megkérdezem, hogy milyen társat képzelsz el magad mellett és nem tudnak rá felelni. Nagyon nehezen tudnak felsorolni pár dolgot, ami számukra fontos vagy azt hiszik, hogy az.

Azt gondolom a legfontosabb azonban az, hogy ismerjük magunkat. Érett személyiségek legyünk vagy legyünk rajta az úton legalább. Merjünk fejlődni és kritizálni magunkat, merjünk egyedül lenni és ne gondoljuk azt, hogy az életünk csak párban ér valamit. Egyedül is képesnek kell lennünk az elégedettségre és boldogság megélésére, hogy később párban is ki tudjunk teljesedni.Ez nem mindig könnyű és van benne sok lemondás és harc, de ha sodródunk csupán és nem magunk alakítjuk a személyiségünket hallgatva az okos szóra, akkor a tudatos életvezetés csupán álom marad. 

A szerelem szép dolog, magasztos is lehet akár, de két lélek igazi és hamisítatlan egymásra találása fontosabb. Hallgatnunk kell a szívünkre, eszünkre, érzékeinkre, intelligenciánkra. Tesztelni, figyelni és minden önbecsapás nélkül, őszintén látni a másik és önmagunk képességeit, hogy mennyire tudunk majd együttműködni.

Társulni valakivel akkor érdemes, ha vele sokkal könnyebb az életed. Szebb és teljesebb, fejlődőképesebbek vagytok együtt. Ha tudsz önzetlen lenni és képes vagy magad elé helyezni az ő érdekit és ez boldoggá is tesz téged.

Kívánom, hogy szeress és szeretve légy!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése