2013. május 16., csütörtök

Sorsfordító
Az élethez kell némi szerencse talán, de azért én azt gondolom, hogy mi magunk is tudunk alakítani az életünkön úgy, hogy az szerencsés fordulatot vegyen. Jobb sorsba hozhatjuk magunkat némi önképzéssel és önkritikával, alázattal és szeretettel. Nem kell hozzá más, de ezek viszont elengedhetetlenek.

Nem mindenki kapja meg otthonról a gyerekkorból azt a csomagot, amivel könnyebbé válhat az életvezetése, párkapcsolatát sikeresebbé tudná tenni. Sokan gátlásokkal, komplexusokkal érkezünk az önálló életbe, tele mindenféle téves önképpel. Ezzel kell kezdeni, ezeket kell levetni és magunkat képezve kialakítani az egyéniségünket méghozzá olyat, amivel elégedettek lehetünk és mások is nagyjából. 

Sok esetben ez persze nem könnyű és fájdalmas pofonokat kell kapnunk, hogy belássuk a legapróbb hibáinkat is, hát még a nagyobbakat. De bármennyire is nehéz, nem lehet megúszni. Legtöbbször férfiaktól hallom, hogy - Ilyen vagyok és mindig is ilyen voltam, én nem változom! Nos, ha nem akarsz, akkor nem fogsz, de a kényszerét érezni  fogod, mert az életed elakad és nem lesz olyan, mint volt.

Ha mi magunk nem teszünk valamit magunkért, akkor majd kapunk olyan teszteket, helyzeteket, életeseményeket, amik késztetnek minket a változásra. Lehet odázni és kivárni, csodát kérni és várni, de miért kapnánk bármit is, ha nem teszünk érte?

Kockázatos az élet olykor, mert lehet hogy adsz és változol, teszel másokért, magadért mégsem változott egy csapásra meg az életed, de ez nem így van. Még ha nincs is azonnali eredmény, akkor is van értéke. Jobb lettél, érzékenyebb és figyelmesebb magadra és másokra.

Tenni másokért, önzetlenebbnek lenni, érdek nélkül élni és szeretni nagyon jó érzés és megéri a fáradozást. Ha tudunk adni, akkor érdemesek vagyunk kapni is. Ha tudunk szeretni, akkor fognak minket szeretni. Ha ölelünk, visszaölelnek minket és ha megértőek vagyunk minket is megértés fogad majd.

Hogy mi a boldog párkapcsolat titka?  Mondd meg Te!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése