2012. december 3., hétfő

Aranyosan


Hogyan tudnánk úgy szeretni, hogy a másik valóban boldog legyen mellettünk és a harmónia teljes legyen? Mit kéne tennem azért, hogy én is és ő is teljes összhangban legyünk?

Először is jó, ha a megfelelő embert választod társadnak. Ebben az esetben már tényleg nem lesz nehéz a figyelem kifejlesztése olyannyira, ami a boldogságotokhoz szükséges. Adni annak érdemes, aki rászorul vagy megérdemli. Sokszor sajnos hallom, hogy - Én adok és adok, de nem kapok cserébe semmit? Pedig már annyira várom, de nem kapok! 

Akkor miért adsz? - kérdem én. Adj úgy, hogy ne várj cserébe semmit, de ha mégis vársz és nem kapsz, akkor ne adj. Nem nehéz, csak tudni kell leállni, ha arra van szükség. Ne csak magunkra figyeljünk, hanem figyeljünk a másik reakciójára is vagy épp passzivitására. Árulkodó jelek vannak bőven csak tudni kell értelmezni őket.Adni öröm, de adni úgy érdemes és olyat, amivel valóban örömet szerzünk a másiknak. Adni azt, ami neki öröm és nem nekünk. Adni önzetlenül úgy, hogy csupán az adás szándéka már boldoggá tegyen minket a megvalósítása pedig már fantasztikus élmény lesz.

Hamarosan Karácsony közeleg és ilyenkor többet adunk, mint máskor, de vajon ma nem adhatsz valamit? Ma nem lepheted meg a párodat valami aprósággal, aminek tudod, hogy nagyon fog örülni és boldogabbá teszed? A Karácsony is csak akkor lehet fényes és mesébe illő, ha azt megelőzte az év többi napja is, egyébként csupán színjáték lesz.

Adjunk szeretetet és törődést, melegséget és békét. Adjunk bizalmat és hűséget, feltétel nélküli szeretetet. Adjunk virágot és süssünk fánkot, tegyünk kedvére a szerelmünknek az év minden napján. Tegyünk az életünket olyanná, amilyennek megálmodtuk. Ki más tudná bearanyozni az életedet, mint te magad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése