2012. december 19., szerda

Varázslatos


Hogyan legyen szép Karácsonyunk? Hogyan tudnám a legszebb ünnepi hangulatot varázsolni az otthonunkba vagy az életembe idén?

Varázsolni csak a varázslók tudnak :), azonban bárkiből lehet varázsló, csak meg kell tanulni néhány varázsigét. Az egyik legfontosabb varázsige a SZERETLEK szócska kimondása és kimutatása. Azonban van egy kitétel: nem csupán 3 napig, hanem egész évben. Annak minden napján!

Nem tud még a legjobb varázsló sem egycsapásra boldogságot teremteni olyan otthonba, családba vagy egyszemélyes életbe, ahol egyébként nem a béke és a harmónia uralkodik. Nem lehet azt kívánni, hogy - Jaj, legalább az ünnep legyen szép! Legalább Karácsonykor legyen béke és legalább akkor ne legyen őrület a házban!Nehéz az őszinte ráhangolódás és készülődés akkor, hogy egyébként nincs szeretet és törődés. Hogyan várhatnánk el a párunktól több őszinte gondoskodó és túláradó szeretetet, ha egyébként nem teszi ezt az év minden napján? Hogyan tudnék boldog lenni akkor, ha egyébként tegnap még boldogtalan voltam és a helyzet - na meg én - nem változtam?

A gyertya lángja és a díszek csak kellékek. A finom étel és a sok ajándék mind csak kellék csupán, de a hangulat az megmarad benned örökre. Nem fogsz másra emlékezni évekkel később csak a hangulatra. Arra, hogy ki milyen érzéseket váltott ki belőled. Arra, hogy milyen érzelemhullámokat kaptál és adtál másnak. Fontos az ajándék, mert adni boldogság, de fontosabb a megbecsülés és az odaadó szeretet kimutatása. A hála Istennek azért a sok jóért, amit kapunk. Hála a párodnak, hogy melletted van, akkor is amikor nehéz. Hála neked, hogy egyedül is képes vagy boldogságot érezni, mert értékeled azt, amit kapsz és nem akarsz mindig többet. Mert tudod, hogy mindig épp annyit kapunk, amit megérdemlünk és jár nekünk.

Ne csupán egy napra tegyük felejthetetlenné a pillanatot, hanem ma is és holnap is. Ebben a percben is és amikor csak lehetőségünk van rá, MINDIG. Akkor és csak is akkor lesz a Karácsonyod fényes és harmonikus olyannyira, hogy mindenki érezni fogja aki arra jár: - Nézd! Ott egy varázsló járt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése