2012. december 5., szerda

Ön-Szeretet


Hogyan kerülhetnék harmóniába önmagammal? Hogyan tudnám jól érezni magam  a bőrömben? :)

Úgy, hogy szereted magadat és elfogadod a természetedet olyannak amilyen, de tisztában kell lennünk annak magasabb és alsóbb rendű természetével is. Mindannyiunknak van egy magasabb és felsőbb rendű énje. Ahogy az asztrológiai jegyeknek is vannak jó és negatív jellemzői, úgy minden embernek is.

Életünk során, az eseményekből, amik velünk történnek fel kell ismernünk hiányosságainkat és erényeinket. Valahogy úgy képzelem el ezt, mintha a saját tanítómesterem lennék. Az intelligenciám és az elmém küzdelme, de mindkettő fontos és nagy szeretettel kell kezelni őket. Mindegy, hogy az elme legtöbbször félresúg és bajba sodor, tudnom kell, hogy hozzám tartozik az is. Szeretettel kell kezelnem, de kezelnem és terelgetnem kell. 

Nevelni leginkább magunkat tudjuk, amihez kell segítség kívülről. Irány és útmutató ehhez, hogy tisztában legyünk a fogalmakkal. Akit annyira kiegyensúlyozottnak látunk és nyugodtnak, önazonosnak az vonzó. Vonz a békéje és a fénye, ami körüllengi őt. Szinte látni, hogy figyeli magát szeretettel és tudja, hogy hibázik is néha, de tanulni tud belőle.

Sok ember van, aki sokat ad. Már már szinte csak ad és ad másoknak, de magával alig törődik. Nem helyes, mert nehéz elfogadni olyan embertől bármit is, akin látjuk az önszeretet hiányát. Sok anya mártírként él, akik csak másokért tesznek, de önmagukért oly keveset. Anyukám is ilyen volt. Nem ette meg azt, amit szeretett, mert nekem hagyta mindig. Így ő soha sem evett banánt és csokit, mert az nekem kell. Igen ám, de nekem nem esett jól , mert én vele szerettem volna megenni. Együtt.

Együtt örülni, adni és fogadni. Figyelni és törődni önmagunkkal elsősorban és ha már rendben vagyunk, akkor tudunk úgy adni, hogy azt szívesen fogadják. Legyünk öngondoskodók, mert ez az, ami vonzó bennünk. Az élet szeretete és magunk megóvása saját magunktól  és a világtól is egyben. 

Csendesítsük le az elménket és adjunk nagyobb teret a lelki intelligenciánknak, ami nem fog becsapni minket soha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése