2015. június 2., kedd

Felhőtlenül


Azért mert megtaláltuk a társunkat még nem a felhőkön lóbáljuk a lábunkat és élünk boldogan, gondtalanul, mint akinek már semmi teendője nincs ezzel a dologgal. Hiszen ki igérte azt nekünk, hogy ez így is marad életünk végéig főleg akkor, ha nem teszünk érte napi szinten valamit, ami simogatja a lelket és emeli vagy tartósítja a szeretetet, szerelmet?

Épp ezért mi más dolgunk is lenne a párkapcsolatunkban, mint a jelenben élni és tenni most, a pillanatban, akkor amikor épp aktuális és lehetséges. Ha mindig a tegnapban és holnapban élünk, akkor pont a legfontosabb pillanatokat szalaszthatjuk el, történetesen a MOST-ot.

Amikor tombol a szerelem és minden olyan mesébe illő, hogy már szinte szégyenled, hogy ennyire jól érzed magad és talán nem is illik ilyen boldognak lenned, akkor is tudni kell, hogy ez át fog alakulni. Átalakul egy másfajta dimenzióba, egy olyan még magasabb érzésbe, amit nem is hittél. Kevésbé szenvedélyes lesz, de sokkal megnyugtatóbb is ezáltal.

Ez az elfogadás, feltétel nélküli szeretet és a törődés érzése. Amikor azt érzed, hogy most vagy a helyeden, hiszen adhatsz minden pillanatban valamit annak, aki nagyon fontos és szeretnéd, ha érezné a fontosságát és az értékével tisztában lenne.

Meg kell ezért dolgozni olykor, mert természetesen nem tündér mese az élet és vannak hullámok, amik akkorát löknek rajtunk, hogy a hajunk az égnek áll. Néha olyan pofont kapunk a sorstól, hogy azt sem tudjuk merre vagyunk arccal, de akkor is hinni kell és törekedni arra, hogy értünk történik mindez.

Ha szeretitek egymást és komolyan terveztek egymással, akkor minden energiát érdemes belefektetni abba, hogy az valóban minőségi és tartalmas együttlét legyen. Tartalmat és értelmet adni a napoknak, egymásnak és a jövőt úgy alakítani, hogy a jelenre figyeljünk amennyire csak tőlünk telik.

Minden igyekezetünk ellenére is leszenk veszekedések és viták, de ha figyelmesek vagyunk és belátóak, akkor helyesen fogjuk tudni kezelni ezeket is, hiszen a szeretet az, ami vezérel nem pedig a hatalmi harcok.

Szeress és ne háborúzz hisz életed nem egy csatatér, hanem a harmónia és megnyugvás erdeje, ahova néha vihar csap be, néha kisüt rátok a nap, de mindenképp biztonságot nyújt.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése