2015. június 19., péntek

Mindennapi örömök


Semmi sem vonzóbb annál, amikor valaki önbizalommal teljes, elégedett és mosolygós. 

Melyik az az ember, aki nem szereti, ha nevetsz és elégedett vagy? Amikor mosolyogva ébredsz mellette, amikor este úgy várod haza, hogy azonnal a béke szigetének érzi az otthont és megnyugszik bármi is érte aznap.

Az öröm megélése egy képesség, épp ezért elég magas szintre fejleszthető is. Persze kell ehhez optimizmus, hit és az elégedettségre való törekvés. Hogy ne a hibákat keressük, hanem az erényeket és a pozitív élményeket az életben. Tudom, hogy sok szörnyűség van és nehézség, keserűség és rémség, de mégis azt mondom, hogy keressük és találjuk is meg az életünkben azt az apró örömforrást, ami üdít és lelkesítő.

A léleknek szüksége van boldogságra, örömre, mosolyra és szeretetre. Fontos, hogy érezzük, szükség van ránk és nem csupán önös érdekeinket nézzük, hanem a körülöttünk lévőkét.

Minden nap ajándék és minden nap tartogat egy újabb esélyt arra, hogy mutass magadból valamit, adj és szeress...

Próbáljunk meg reggel ébredéskor mosolyogni, derűsnek lenne és nem a nyűgeinket növelni. A nyűgöt le kell rázni, meg kell oldani, arrébb kell rakni és derűvel, kellő humorral kezelve őket elhessegetni.

Vidítsunk, adjunk, fogadjunk, szeressünk és teremtsünk. Teremtsük meg a magunk kis boldogság birodalmát, ahova ne engedjük be az ártó és negatív energiákat helyette süssön a nap a lelkünk mélyéről, még ha kint borús is az idő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése