2015. május 27., szerda

Boldog akarsz lenni?

Szeretet nélkül nincs jó párkapcsolat, de mik azok a fontos tényezők, amik még szükségesek a felhőtlen kapcsolathoz? A szereteten túl a beszélgetés erősíti meg két ember kettősét a legjobban, hiszen hogyan is tudnánk meg mi van a társunk fejében, ha nem a beszélgetések alkalmával? 

1. Beszélgessetek

Itt természetesen nem a napi teendők megbeszélését értem csupán, hanem a valóban alapos, elemző, őszinte és odafigyelő kommunikciót. Olyan társalgást, ami mindkét felet kielégíti, ahol érzik, hogy figyelnek rá és amennyiben probléma van, a megoldásra törekvéseket tesz a másik. Ahol időt és energiát szánnak az emberre, ott lehet csak eredmény és megfelelő hangulat két ember között. 

TIPP: Üljetek le minden nap megbeszélni az érzéseiteket, történteket és figyelmesen hallgassátok meg a társatokat. Türelmesen és együttérzően, amennyire csak képesek vagytok háttérbe szorítani önmagatokat, koncentrálva a másik érzéseire, gondolataira.

2. Tiszteljétek egymást

Sokan abba a hibába esnek, hogy nem partnerként hanem ellenfélként tekintenek a másikra. Egyfajta verseny, küzdelem lesz a kapcsolatuk és megpróbálják legyengíteni a másikat. Ez a lehető legrosszabb, hiszen mi értelme harcban élni, ha lehet másként is?
A tisztelet elvesztése a másik szemében azt jelenti, hogy nem tekint rá kellő elfogadással és megítéli őt úgy, ahogy az a másiknak megalázó és kellemetlen. Akár társaságban, akár kettesben mindenképp romboló.

Talán követett el hibákat. Lehet, hogy hűtlen volt vagy épp becsapott valamiben, de a megoldás a probléma kezelése, nem pedig a másik betaposása a földbe. Tisztelet és megbecsülés nélkül önmagunkat is lenézzük, hiszen olyan emberrel élünk, akit nem tisztelünk. Ez nem a legjobb fényt vet ránk sem. A társunk legyen valójában társ és ne csak egy ember, aki mellett élünk.

TIPP: Csak annyit engedj meg magadnak, amit magad felé is elviselnél. Ha tisztelet vársz el, akkor neked is tisztelned kell a másikat. Mindannyian hibázunk és inkább segítsük a másikat az elfogadó és szeretetteljes viselkedésünkkel, ami inspiráló és építő jellegű.

3. Hasonló világlátás

Ha nagyjából hasonlóak vagytok, akkor az érdeklődési kör is hasonló lesz és nincs probléma, hogy hova és milyen programokon vegyetek részt. Ha hasonlóak vagytok, akkor hasonló emberekkel is fogtok barátkozni és nem lesz irritáló a párotok baráti, ismeretségi köre.

Nem kell egyformának lenni, hiszen az ellentétek vonzásában is sokan hisznek, de mégis azt gondolom nem árt, ha vannak olyan pontok, ahol tudtok kapcsolódni egymáshoz. Olyan pontok, ami nem kompromisszumon alapul, hanem mindkettőtöknek élményt ad.

TIPP: Olyan társat válassz magad mellé, akivel tudsz élményekben gazdag programokat csinálni és aki mellett az életed szabad, de ugyanakkor szívesen töltöd vele a szabadidőd.

4. Engedd szabadon

Nem a tulajdonod! Nem vagy a tulajdona! 

Szabadság nélkül boldogtalan minden lény a földön, így tudnunk kell, hogy nem jó korlátok közé szorítani valakit, aki nem szeretné azt. Adjunk neki teret, adjunk neki szabad lélegzést, néha kis egyedül eltöltött időt. Bármilyen nagy is a szerelem, szüksége van mindenkinek arra, hogy csak magával foglalkozzon.

Tudjuk magunkat lefoglalni és ne csimpaszkodjunk folyton a másik nyakában. Ez a világ nagyon nagy és van benne hely neked is. Találd meg és ne várj arra, hogy csak a másik világában élj.

TIPP: Ne legyél sok, inkább néha vond el magad, vonulj el és hagyd a másikat is élni.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése