2015. január 14., szerda

Lángoló érzelmek


Olyan sokszor hallom, hogy ez a szerelem milyen perzselő, mindent elsöprő, szinte már pusztító erejű. Mindent felül ír és nem tehetek ellene semmit, ő az...

Ugye ismerős? Talán páran már meg is éltünk hasonlót, de vajon ez az, amit keresnünk kell? Ez az, ami nélkül nem érdemes élni? Biztos, hogy nem lehet ezt felül írni?


A tűznek égnie kell két ember között, amit ha lassan életre keltünk, meggyújtunk és lépésről-lépésre rakunk rá egy keveset, hogy a lángja egyre nagyobb legyen. Nem csap az égig, de nem is kell. Nem éget el mindent maga körül, de nincs is rá szükség. Nem pusztító és mindent megperzselő, de nincs is rá szükség. 
Egyszerűen fényt adó, sugárzó, melegséget adó és biztonságos, ami mellett jó megmelegedni és letelepedni, sátrat verni.


A tűz, amit mindig táplálsz, de nem eteted túl. A tűz, ami soha nem szabad, hogy kihunyjon. Egy pici parázs mindig kell, hogy maradjon, még akkor is, amikor nincs mindenben egyetértés. Akkor is, amikor már öregszünk és a szépségünk már csak a múlté, hiszen a lelkünk épp olyan ragyogó, amilyen a tűz rakás idején volt.


A tűz, ami két ember között életre kel nem feltétlenül kell, hogy világra szóló látványt és hőt árasszon. Épp elég, ha ti ketten tudjátok, hogy milyen fontos pillanatokat éltek meg és mennyire gondosan ügyeltek mindketten a tűz meglétére. 


A kapcsolat, a szeretet, a megbecsülés, a biztonság és az odaadás őrzése az, amiről beszélek. Őszinte érzések, önbecsapás és szentimentalizmus nélkül. 
A szeretetet táplálni kell, életben tartani és óvni okosan, higgadtan és tudatosan. Olyan bensőséges kapcsolatot jó kialakítani, akik mellett jó megmelegedni. Akik árasztják magukból a harmóniát és az egyetértést. Akik nem vibrálnak, hanem sugározzák az energiát.


A tűz néha valóban váratlanul lángra lobban és mindent elsöpör, azonban képesek vagyunk azt eloltani, ha érezzük, ez már halálos. Képesek vagyunk irányítani az életünket. Képesek vagyunk biztonságos meleget megteremteni, ahova jó megérkezni, időt tölteni, megnyugodni.


Kívánok jó tűz és fészek rakást.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése