2015. január 27., kedd

Őszintén-Szólva


Őszintének lenni nem mindig könnyű, de minden esetben megéri. 

Meddig vagyunk képesek hazudni magunknak, társunknak? Hova vezet, ha többet nézünk el, mint amit kéne csupán azért, hogy ne legyen konfliktus? Meddig lehet önbecsapva vagy épp másokat becsapva élni és úgy tenni, mint ha minden rendben lenne?


Az őszinteség fájdalommal is jár nem tagadom. Őszintén kitárulkozni magad előtt, kitárulkozni a párod előtt bizony nagy kaland, de mi értelme lenne enélkül?


Hogyan is tudnánk úgy harmónikus kapcsolatban élni, ha nem vagyunk önazonosak és önszeretők, elfogadók és elnézők? Megbocsátók és nagylelkűek ám adott esetben szigorúak és következetesek?


Én a beszélgetések, elemzések híve vagyok. Szeretem, ha ki vannak beszélve az érzések és gondolatok elkerülve így a félreértéseket és az elfojtásokat. Egy kapcsolat nagyon fontos része az őszinte beszélgetés tabuk és félelem nélkül. Persze mindig figyelve arra, hogy mindkét félnek legyen hozzá kellő nyitottsága és kapacitása, megfelelő legyen a hangnem.
A férfiaknak fontos, hogy tudják, hogy meddig fog tartani ez a "lelkizés," mégis mire számítsanak. Fél nap vagy mennyi? Határoljuk be, hogy - Drágám tudnál rám szánni fél órát? Szeretnék valamit elmondani, megbeszélni veled. Szükségem lenne arra, hogy meghallgass...


Nem mindegy, hogy mikor és hogyan tálaljuk a mondandónkat hiszen nem vagyunk egyformák. Ami nekünk épp megfelelő az a másiknak nem pont. Épp ezért adjunk keretet és lehetőséget a választásra is, hogy eredményes legyen a számunkra fontos beszélgetés.


Lassabban nyílnak meg a férfiak épp ezért legyünk türelmesek és ne várjunk olyan reakciót, amit a barátnőinktől. A férfiaknak sokszor idő kell a válaszhoz, hogy át tudják gondolni a dolgokat. Ők így működnek és egy okos nő ezt figyelembe veszi és nem próbálja megváltoztatni őket, zaklatni, sürgetni.


A jó párkapcsolat titka abban rejlik, hogy elfogadjuk a különbözőségünkből fakadó viselkedésformákat és eszerint próbálunk kommunikálni. Tisztelettel, türelemmel és feltétlen szeretettel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése