2014. december 5., péntek

Boldog út
Annyira szeretnék boldog lenni! Vágyom én is a boldogságra! 

Akkor légy boldog! Légy boldog most, ma és holnap és mindig az életed során!

Ha ez ilyen egyszerű lenne - hallom már most a választ. Ez ilyen egyszerű. A boldogság nem egy elérhetetlen dolog, nem egy feltételekhez kötött érzés és pillanatnyi állapot. A boldogság egy életérzés. Egy kegyelmi állapot, amit csak Te, mi tudunk létrehozni, megteremteni és megtartani. 

Nem függ pénztől, nem függ csupán a párodtól, nincs semmilyen feltétele annak, hogy ezt érezd. Érezd magad CSAK ÚGY boldognak. Azért, mert élsz és azért, mert abban a helyzetben vagy, amiben épp vagy. Ott ahol vagy és azokkal az emberekkel, akikkel épp a sorsod köt.
Bármikor és bármiért lehetsz hálás az életedben még akkor is, ha azt érzed semmi jó nincs benne. Nézd meg jobban! Nézz magadra távolabbról és látni fogod mennyi jó van benne csak más látásmóddal próbáltad tekinteni. 


Mi teremtettük meg az életünket olyannak amilyen és ebben az a jó, hogy mi is tudunk rajta változtatni. Van szabad akaratunk, van intelligenciánk és ha van hitünk, akkor sikerülhet a sorsunkat jobbá tennünk. 


Hozzuk magunkat jobb sorsba és miközben ezt tesszük érezzük magunkat szerencsésnek és boldognak, hogy képesek vagyunk változtatni. Legyen akármilyen apró lépés is, amit teszünk értékeljük, mert a további lépéseket is nekünk kell megtennünk és képesek is leszünk rá.


Lehet, hogy sok a nehézség és a megpróbáltatás. Igazságtalannak érzed, ami veled történik. Lehet, hogy azt érzed, te nem ezt érdemled.


Lehet, hogy képtelennek érzed magad a változtatásra, de hidd el minden csak érted történik. Azért, hogy fejlődj, lépj, változtass, bővítsd ki a szemléletedet és a személyiséged építgesd. 
Ki mondta, hogy akkor leszünk boldogok, ha mindent megkapunk, amit szeretnénk? Egyáltalán tudjuk mi, hogy valójában mit szeretnénk?


Ki mondta, hogy közben nem lehetünk boldogok? Maga az út talán nem öröm, amikor nyaralni megyünk csak az ottlét? Készülni, tervezni, csomagolni, utazni, élményeket gyűjteni, tapasztalni és megérkezni? Ott lenni és pihenni, kalandozni és feltöltődni?...Talán ez nem öröm?


Legyen maga az út boldogságos és ne csak a cél elérése hozza meg a várva várt BOLDOGSÁGOT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése