2014. november 13., csütörtök

Légy a mindenem és leszek a mindened


Sokszor mondjuk, hogy a férjem vagy a társam a mindenem. Ő az én mindenem!

Mit is kéne, hogy jelentsen ez? Nem csak azt, hogy fontos és szerelmes vagyok belé valamint nem csak azt, hogy végre találtam valakit akivel könnyebb lesz az életem. 


Azt kéne, hogy jelentse, hogy ő a szerelmed, barátod, játszó pajtásod, cinkosod, legjobb bizalmasod, gyóntatód...mindened.


Azonban sokszor sajnos ellenfelek a párok. Játszmák eszközei, macska-egér harcokat vívó ellenséges emberek, akik bár vágynak valami másra, de az egójuk ezt nem engedi. Félelem attól, hogy becsapnak, kiszolgáltatott leszek és ne hogy kiderüljön, hogy mennyire szeretem. Ezért inkább a kemény szív mellett teszik le a voksukat sokan.
Nem sírok, nem mondom el mi a bajom találja ki ő. Ha szeret kitalálja! - szokták sokan mindani. Azonban elmondani, feldogozni közösen a problémát sokkal könnyebb. Sírni együtt, ha kell sokkal felszabadítóbb, mint egyedül, amikor senki sem lát. Nevetni együtt könnyedséget hoz az életetekbe, ahogy az önfeledt játék is, amikor újra gyerekek lehetünk akár 100 évesen is.


Oldani a feszültséget és nem gerjeszteni, nevetni önmagunkon és csak annyira komolyan venni magunkat, amennyire tényleg szükséges. Célravezetőbb a dacnál, sértődésnél mindez. Az egót le lehet győzni és az elménket kordában lehet tartani, bár azt senki nem mondja, hogy könnyű.


Nehéz ez néha és érteni kell, hogy hibázhatunk is, de legyen bennünk késztetés arra, hogy a megoldáson legyünk ne pedig a befeszülést erősítsük. Ott törsz el a legkönnyebben, ahol a legkeményebbnek hiszed magad.


Oldódni a másikban, oldani a társunkat szeretettel és kellő türelemmel vezet oda, hogy azt mondhassuk Ő A MINDENEM, mert bár fontos vagyok, de ő legalább olyan fontos nekem.


Közös a bánat és az öröm és nincs mitől félni, ha őszinték vagyunk és a szándékaink tiszták, mint a reggeli harmat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése