2014. december 15., hétfő

Csillogó szemek


Közeledik az egyik legszebb ünnep...legalábbis én így gondolok a Karácsonyra. Szeretem az illatokat, a csillogást, a színeket, az apró kellékeit és a nagyobb kellékeit is. Az ízeit, a sok együtt töltött napokat és a békét, ami átlengi.

Egy formás, szép fácskát feldíszíteni nagy öröm, mert még szebb lesz és hívogató, hogy alatta ücsörögjön az ember. Vonzó és melegséget adó a fénye és a díszekben tükröződő arcok látványa. Boldogság...
Nem számít milyen kellékek állnak a rendelkezésedre, nem számít mennyi pénz van rá, hiszen nem ezen múlik. Amin igazán múlik az a lelki békéd. A lelked fogja beragyogni a szobát, ad ízt az ételnek, ad tartalmat a napoknak, ad értelmet az ünnepnek.


Nem lehet eljátszani és úgy tenni mint ha...nem lehet félig, kis gőzzel odatenni magunkat és nem is érdemes, mert nem az lesz a hangulat.


Tudom, hogy becsapjuk néha magunkat és Karácsonykor eljátszuk a "boldog életünk van" epizódot, utána pedig ki tudja kinek merre visz az útja. Vajon érdemes?
A Kárácsony pont olyan nap, mint a többi csak épp több kellék áll a rendelkezésünkre, hogy kimutassuk a szeretetet, ami bennünk van. Szeretem a Kárácsonyt, de szeretem az összes többi napot is, ami előtte és utána következik. Szeretem, mert egy lehetőség mindegyik, hogy változzak, fejlődjek, kimutassam a páromnak, hogy mennyire fontos.


Szeresd meg magad, szeresd az életedet akár milyen is, szeresd a nehézséget, ami fejlődést hoz és szeresd a lehetőségeidet, ami előtted áll. Minden nap egy ajándék, ami tartogat számunkra valamit csak észre kell venni benne a lehetőségeket.
Ha hangulatba hozzuk magunkat az életünk minden napján, akkor minden nap boldogok lehetünk. Teremtsünk harmóniát a bennünk lévő szeretetből, fűzéreket az ölelésünkből, fényt a szemünk csillogásával és adjunk annyit, amennyit csak képesek vagyunk adni...
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése