2014. május 30., péntek

Szenvedély


Sokan hiányolják az életükből a szenvedélyt, a tüzet és a pezsgést. De valójában mit jelent ez és tényleg annyira fontosak ezek a dolgok vagy nem értjük a lényegét és épp ezért okozunk magunknak szenvedést?

Amikor elkezdünk főzni akkor mindig a megfelelő hőfokra kell ügyelni. Kicsit erősebb fokkal kezdhetünk, amíg fel nem forr az étel, de utána csökkenteni kell a hőfokot különben csúnyán odaég az. Nem lehet túl alacsony fokon sem kezdeni, mert akkor nagyon lassan fog felforrni, elkészülni. Felesleges idő megy el eredménytelenül. 


Miért is hozom ezt a példát föl?


Mindennek megvan az ideje és a módja. Ne gondoljuk, hogy valamit lehet csak egy hőfokon csinálni és az úgy megfelelő lesz.  Ha mindig forró, szenvedélyes, magas hőfokon akarunk élni, akkor félő, hogy kiégünk, megégünk, elfáradunk és nem leszünk képesek tartani azt a szintet, hiszen lehetetlen és felesleges is. 


Nem lehet hidegen, épp hogy valamicskét melegítve tartani egy kapcsolatot, mert az sem vezet a vágyott eredményhez. Viszont váltogatva, fokozatosan és megfontoltan adagolni a szenvedéyt már sokkal eredményesebb. 

Úgy érdemes elkezdeni egy kapcsolatot, annyit ajánlatos beletenni, amit évekig, évtizedekig is tartani vagyunk képesek. Persze tudom, hogy a kapcsolatok eleje mennyire heves tud lenni és sok esetben sajnos az első 2 évben ki is ég, de ez nem tanácsos. Fokozatosan, kiegyensúlyozottan és olyan tempóban, ami tartható. Ami mindkét fél számára élhető és nem csupán az őrületes szenvedély megéléséről szól, hanem a szeretet szép gyakorlásáról a másik természete szerint, figyelve persze a magunkéra is.


Nekem a kiegyensúlyozottság az ami a legfontosabb. Ami nem összekeverhető az unalommal, hanem egyszerűen élhető és tartalmas, szeretetteljes és biztonságos. Minden, ami túlzás az magában hordozza a csalódást, kiégést, hiányt...és sorolhatnám.
Legyünk természetesek és egyszerűek javaslatom szerint. Ne akarjunk olyan álmokat, vágyakat kergetni, amit nem tudunk elérni és a másik sem tud teljesíteni.  Ne kergessük a boldogságot, hanem ragadjuk meg és tartsuk magunk mellet életünk végéig.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése