2014. május 13., kedd

Megújulás


Általában várjuk a változást. Többnyire persze inkább mástól, mint hogy magunktól. Észrevetted, hogy sokkal többet várunk el másoktól, mint magunktól? Valahogy magunkkal mintha elnézőbbek lennénk, míg mástól evidensnek vesszük, hogy változtasson, még ha nehéz is.

Azonban ez fordítva működik és nem másként. Neked kell változnod, neked kell önkritikát gyakorolva lépéseket tenned. Belülről jön a változás, hogy aztán kívül is megtörténjen, amire vágysz. Nem lehet fordítva!


Változtassunk, tegyünk rendet, szellőztessük ki az elménket, csináljunk egy teljes önvizsgálatot és akkor a környezetünk is változni fog.  Csak azt várhatjuk el a másiktól, amit mi magunk is képesek vagyunk megtenni. Így leszünk hitelesek és így lehet komolyan venni minket. 


A változást nem lehet megúszni, pedig ezt próbáljuk olykor. Tudom, hogy a komfortzónából kikerülni félelmetes és nehéz, de ami elavult és amitől az életünk megrekedt, azt nem lehet mozdítás nélkül tovább élni. Ahhoz, hogy szebb és boldogabb életet éljünk tennünk kell érte. Felismerve az akadályokat azokat a természetük szerint kell kezelni és megoldani és ha már minden akadály elhárult törekedni arra, hogy azok már ne jelentsenek többé problémát.

Probléma mindig adódik és kár lenne azt hinni, hogy azok maguktól megoldódnak majd. Néha nehéz és szenvedünk miattuk és nehéz mosolyogni, mikor épp sírnál. Nem is kell mindig. Hagyjuk szabadjára a fájdalmat, sírjuk ki magunkat, de kell legyen egy pont, amikor tovább kell menni.


Előre tekintve, kifelé nézve a belső fájdalomból kell döntéseket hozni és megmenteni magunkat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése