2013. június 17., hétfő

ÉrtedSokan vagyunk úgy, hogy jók a szándékaink és a jó indulat vezérel minket, mégis balul sülnek el a dolgok. Hogyan lehet ez? Miért ért félre a párom és hogyan lehet, hogy nem érti, amit mondok? Miért nem érez rám?

Bármilyen különös is, de nem beszélünk minden esetben egy nyelvet a másik nemmel. Bizony mindannyian magunkból indulunk ki és nem vesszük észre mekkora különbségek vannak a kommunikáció értelmezésében. Ez az, amit jó megtanulnunk először, hogy ne legyen annyi félreértés.

Az szoktam mondani, hogy ha teljesen át akarjuk formálni a párunkat vagy mindig csak azt hisszük, hogy a mi nyelvezetünk a helyes, akkor éljünk egyedül. Ugyanis vagy megtanuljuk a másik fél jellemzőit és annak kezelését vagy baj lesz.

Egy férfi nem árt, ha megérti, hogy mi nők semmilyen túlzást nem érzékelünk, ha udvarlásról van szó vagy az érzelmek kifejezéséről. A társunk bármennyiszer is elmondja, hogy szeret minket, sosem fogjuk azt megunni, hiszen ő álmaink férfija. Épp ezért nincs annál nagyobb öröm, mint tőle gondoskodást és figyelmet kapni.Szeretjük érezni, hogy különlegesek vagyunk és jó érzés, ha érezzük figyelnek ránk, meghallgatnak minket és érzékenyek az érzéseinkre, természetünkre. A figyelem az, amit egy nő nagyon szeret és ha ezt nem kapjuk meg, akkor elszomorodunk.

A férfinak viszont legfontosabb az elfogadás érzése és az, hogy tudja értékeled, felnézel rá. Hiszel benne, nincsenek kétségeid döntései helyességéről. Bízol benne és elfogadod őt. Ha ezt megkapja és érzi, hogy őszinte vagy, akkor szárnyakat kap és mindent megtesz a boldogságotokért.

Természetesen ezek a főbb alapelvek, de vannak finomságok még és apróságok, amik meghatározzák a kapcsolat hangulatát, milyenségét, mélységét

Azt gondolom csinálni valami - legyen az bármi - csak jól érdemes. Igaz ez a párkapcsolatunkra is. Amennyire tőlünk telik tegyünk meg mindent, hogy boldogság és harmónia költözzön be az otthonunkba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése