2013. június 11., kedd

Szeretet magból Szeretet fácska
Egyre több nőtől hallom, hogy azt érzik ki vannak használva a férfiak által. Úgy érzik, hogy nem  eléggé vannak megbecsülve, pedig annyira alkalmazkodóak és türelmesek. Én ettől mindig kicsit szomorú leszek, mert tudom, hogy mi a probléma és azt is, hogyan lehet orvosolni. Azonban ehhez kell némi rátartiság és bátorság is.

A minap beszéltem egy férfivel, aki a párjával gyereket tervez, de esküvőt nem. - Minek? És, ha elválunk? Annyi rossz példa van előttem! Én nem akarok esküvőt!

Itt a probléma. Gyereket talán, együttélést igen, de elkötelezettséget, valódi felelősséget és hitet na meg kitartást azt már nem. A férfiak elsősorban a gondolkodásukat kéne, hogy megváltoztassák először és utána párkapcsolatot létesíteni. Ez ugyanis felelősség, törődés nem csupán az élvezetek kihasználása. Ez az Uraim, amit szem előtt kell tartani elsősorban, mert mi nők hiszékenyek vagyunk és azt hisszük, hogy ha valaki szerelmet vall és mellettünk van, az el is kötelezte magát és nem vár jobbra. Nem áltat minket, húzva feleslegesen az időnket.

Itt persze szeretnék kitérni arra is, hogy nekünk nőknek is van felelősségünk ebben. Ha nem mennénk bele minden könnyű szóra és ígéretre egy kapcsolatba, akkor nem lenne kivel mindezt megcsinálni. Körültekintőnek és figyelmesnek kell lenni és ha nem történik meg a várva várt jövőkép kirajzolása és annak valóra váltása, akkor lépni kell, mert mire is várnánk.Ha a férfiak felelősséget éreznének a nők iránt és a nők felelősséget éreznének a saját sorsuk iránt, akkor nem történne annyi csalódás és szakítás. Ezt is, mint mindent meg lehet tanulni. Az alapelveket ismerni és a tiszta szeretetet gyakorolni kell, ami bőséges hasznot hoz mindannyiunk életében.

Az egyetlen befektetés, ami biztosan megtérül és nincs kockázat az a SZERETET. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése