2011. augusztus 31., szerda

Álomkönyv


A legtöbb ember fél komoly döntést hozni és fél megvalósítani az álmát. Egész életében álmodozik, de amikor ott van a lehetősége, hogy meg is valósítsa, megijed és nem mer lépni. Pedig a lehetőséget a változtatásra, az előrelépésre mindenki megkapja az élettől. A nagy lehetőség általában észrevétlenül jön, de mindig megérkezik.

Én mindig nagy álmodozó voltam,oly annyira, hogy sokan azt hitték nem állok a földön :) Pedig, de! Nagyon is reális voltam én és tudtam mit álmodhatok. 

 Aztán készítettem egy "álomkönyvet" ( ma már a második is alakul) Ebben minden vágyam, tervem álmodozásom képekben, írás formájában benne volt, van. Szeretem, mert színes-szagos nézegetni való :)
3 éve kezdtem el és a legmeglepőbb, hogy nagyon sok minden valóra vált az első könyvecskéből. Sorra életre keltek az oda ragasztott képek, helyek, ahova vágytam és a társ, akit oly precízen leírtam magamnak, hogy milyen legyen. Minden apró részletre kiterjedő  leírás volt ez, amit egyszer elolvasott és elcsodálkozott: -De hisz ez én vagyok !

Nagyon jó érzés,hogy álmodhatsz és elengedheted a fantáziád. Nem kell azonban görcsösen ragaszkodnunk ezekhez, nem kell várni annyira és ha nem jön be minden, szomorkodni. Játssz, élvezd az életet, találj ki magadnak álmokat és engedd szabadjára a fantáziád! Nem baj, ha valószínűtlen és az sem ha gyerekes, talán még jobb. (gyereknek maradni legbelül Isteni :) dolog ) Én szeretem ezt az álomkönyvet ragasztgatni és a párom imádja nézegetni, figyelni mi teljesül Krisna kegyéből és mi nem,mert nem kell az nekünk. :) Mi nem mindig tudjuk mire van szükségünk csak elképzeljük, hogy erre meg arra, de egyáltalán nem tudhatod, hogy ha megkapod mit fogsz vele kezdeni.

Sokszor voltam úgy, hogy annyira szerettem volna valamit és elképzeltem, milyen  lesz és megkaptam. Hát nem olyan volt a hatás és nem tudtam élni  a lehetőséggel kellőképpen.
Szóval találd csak ki nyugodtan mit szeretnél, mi tenne boldoggá, de ne telhetetlenül és várj, hogy Istennek is tetszik-e! Ha igen akkor éld meg a valóságban is a vágyott dolgot, de ha nem kapod, hidd el nem is kell az neked. 

Küld el a vágyad és engedd el, ne is foglalkozz vele többet! 

Ha eljön a lehetőség és nem vagy felkészülve, az is lecke. Mert tapasztalni fogod, hogy miben vagy hiányos még. Folyamatosan magunkon kell dolgoznunk, szerintem ez a legfontosabb és leghasznosabb teendőnk. Persze tudom én, hogy a pénzt kell hajtani, meg a javakat gyűjteni, aztán majd utána lesz idő magamra :)
Nem hinném, hogy van fontosabb,mint a személyiségünk csiszolgatása. Legyen az nehéz körülmények közepette vagy áldásos helyzetben.

Mindig figyelnünk kell befelé és a másikra. Nem csak a partneredre, hanem a kollégádra, barátaidra, szüleidre. Figyelni az igényeket és azt, hogy miben tudsz fejlődni és segíteni másoknak. Adni szeretet, gondoskodást.
Én minden nap hálát adok Krisnának, hogy ilyen életem van és ma már szeretem a mögöttem álló nehézségeket is. Nem lehetett azt kikerülni, nem tudnám most ennyire értékelni a jót, ha nincs nehézség. A nagy változások mindig a nehézségekből erednek.

Állandóan fekszünk a tenger parton, napozunk , jókat eszünk, van sok pénzünk, szépek vagyunk és okosak.   Ez mire sarkallna?? Hogy lehet innen fejlődni? Ide el lehet jutni sok sok út után,kinek ebben kinek előző életében elkövetett karmája miatt,de csak a jót várni ezen a bolygón, nehézség nélkül :) , na az lehetetlen!

Szeretnünk kell a nehéz helyzeteket, a teszteket is és bízni abban, hogy nem véletlenül kapjuk mi azt. Meg kell próbálni hiszti és őrjöngés nélkül végig menni a próbán, mert most az a feladat.
Ha elfogadjuk, amit kapunk és megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, akkor elégedettek lehetünk és lesz jutalom :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése