2011. augusztus 30., kedd

Türelem-játék


Még pár éve, de pár hónapja sem gondoltam volna, hogy én minden nap főzni, sütni fogok :) és milyen szívesen! Ez egy szintén nagyon érdekes kaland nekem, épp úgy, ahogy a lelkemben és más lelkében való kutakodás :)

Valahogy a főzésről az jut eszembe, hogy ehhez is meg kell érni egy nőnek. Persze nem arra gondolok, mint szegény anyu, hogy minden nap főzött ugyan és jól is,de az bizony muszájból volt. Nem kapott soha elismerést, nulla motivációja volt, de tette a dolgát. Én arra gondolok, hogy főzni egy férfinak olyan, mint naponta szerelmet vallani vagy egyszerűen kimutatni, mennyire nagyra tartod. 

Prasadamot tenni naponta az asztalra, a kedvenc ételeit és az enyémeket, nagyon jó érzés!
Ehhez is meg kellett érnem, mert ezt nem lehet instant módon csinálni:), csak szépen lassan, odafigyelve.
Sok könyvet elolvastam annak idején a párkapcsolatokról, mindent ami megjelent, de alkalmazni nem volt könnyű. Aztán egyszer csak beérett, megértettem. Nem lehet lépéseket kihagyni, nem lehet gyorsabban haladni, türelmetlenül, mint ahogy azt a dolgok megkívánják.

A főzést sem lehet elkapkodni, nem lehet 10 perc alatt összeütni valamit, ahhoz idő kell. Az ízeknek össze kell érni, lassan és alaposan , gondosan kell válogatni az alapanyagot és megmosni, átgondolva elkészíteni...
Bármilyen furcsa, nekem ma ez az analógia jutott eszembe. 

Ha türelmetlen vagy,gyorsban akarsz bekapni valamit, valahol akkor az nem biztos, hogy nem fekszi meg a gyomrod. Ha nem szánsz időt a válogatásra és az előkészítésre, akkor nem kapod meg a megfelelő eredményt. A lányok, nők manapság - és én sem voltam kivétel sokáig- nem tudnak várni. Annyira türelmetlenek vagyunk, hogy nincs "időnk" kivárni a dolgok menetét.

Kinézed, kinéz, megismerkedtek, udvarol, vársz, hogy dönteni tudjon, akarja-e folytatni veled, átmész a tesztjein, átmegy a tesztjeiden, szex őszintén, beszélgetés a tervekről, vágyaidról, életfelfogásodról, hitről, erkölcsről.....és ha ő az, akire rábíznád magad,akkor összeköltözni. Majd esküvőt terveznie a férfinak veled! Ez kb. 1-2 év.

Nem kibírhatatlan viszont annál eredményesebb. Mert egy életre keresel társat nem pedig 1-2-5 évre. Egy életre!

És tudnod kell: a férfiak igenis tesztelnek! Ösztönösen teszik ezt, nem sunyin, de komolyan gondolják. Nem akárkit akarnak maguk mellett tudni. Most természetesen az okos férfiről beszélek, az igényesről, akit te is keresel.

Én is átmentem pár teszten és tudtam, hogy az, de nem volt félni valóm, mert már kijártam az iskolát, megtanultam a leckét: őszintén kell élni, tiszta lélekkel! Bárhonnan is jöttél, bármilyen szörnyűségek is történtek veled, mindig van tisztulás és változásra való lehetőség. Mindig van előre út és nem szabad leragadni, főleg a rosszban!
Kell szeretned magad annyira, hogy csak a legjobbat akard és ha nem abban vagy, akkor kilépni belőle. Nem kell húzni az idődet és a másikét. El kell engedni, ami rossz és kérni majd elfogadni a jót. Kérni kell Istentől :) és adni érte cserébe, amit ő kér.

Mit kér? Hogy higgy és bízz benne és élj őszintén, szépen, tisztességesen! Bánj úgy másokkal, amit magad felé is elvársz és akkor figyel majd jobban rád.
Mert mi csak kérünk, de mit adunk?!

És ha eljön , akkor adni adni adni... 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése