2014. augusztus 25., hétfő

Hullámzás


Amikor nézzük a gyönyörű és nyugodt vizet, ami annyira harmonikus és megnyugtató, hogy látjuk benne magunkat, akkor tudjuk, hogy nem zavarta meg semmi. Minden ideális és szélcsendes, nincs hajó és komp, csónakocska, ami megzavarná ezt a képet.

Ám egyszercsak apró fodrozódások jelennek meg, ami még nem zavaró, de már jeleznek valamit. Egyre nagyobb a fodor és egyszer csak óriási hullámok csapnak át a fejünk felett.

Láttuk előre? Éreztük, hogy változás van és lehet nagyobb baj is? Tudtuk, hogy hamarosan hullámok magasodnak felénk?

Igen. Többnyire ezt lehet látni, ha figyelünk és nem alszunk mély álmot.

Ilyen az életünk víztükre is, a párkapcsolatod is akár. Még csak picit kell tolerálnod, nem nagy a baj, bagatell, szóra sem érdemes, bár a sima víztükröt már kissé fodrozza. Aztán ahogy hagyjuk az apróságokat és nem törődve vele még nagyobb és nagyobb jelek, problémák jelentkeznek úgy lesz egyre nagyobb és torzabb a víztükör is.

Mit tehetünk, hogy ne csapjanak a fejünk fölött át a hullámok? Hogyan szóljunk a párunknak, hogy baj lesz, ha nem teszünk valamit még időben?

,
Természetesen mi nők elég türelmesek és toleránsak vagyunk, sokszor önzetlenek is, magunk elé helyezve a családot, társat…Azonban belül hordozzuk magunkban a sérüléseket és nem szólunk, pedig fáj. Nem szólunk, mert azt hisszük mindjárt észre fogja venni a párom, hogy szomorú vagyok vagy épp megbántott. Igazságtalanság ér, de nem szólok, mert biztosan ő is érzi. Tudnia kell hisz ismer. Én biztosan tudnám, hogy valami baja van.

Nem, nem érzi és nem tud mindent a társunk feltétlenül. El kell mondanunk időben, az elején figyelmeztetve arra, hogy van egy pici baj, sérelem, ami orvoslást igényel különben nagyobb lehet a baj. Időben, az elején, amikor még nem magasodik hegyekben a probléma kell szólni és megoldást találni, változtatni az addigi viselkedésen, rossz szokáson esetleg.

Türelmesen, okosan, értelmesen és lényegre törően kell elmondani a bennünk lévő sérelmeket, hogy pontosan értse és tudja a társunk, hogy min kell változtatnia vagy épp nekem, ha valami zavarja a viselkedésemben.

A víz néha nyugodt olykor pedig hullámzik. Magasra csapnak a hullámok máskor pedig  épp csak simogatóak, ahogy az életünk, kapcsolataink is. Ezek az alkalmak jók arra, hogy rendezzük a másikkal felmerülő gondokat, félreértéseket, hogy aztán újra nyugalom és harmonia legyen a jutalmunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése