2014. szeptember 12., péntek

Vágyak, álmok, valóság...Semmi sem történik véletlenül, ezt már értjük. Azt is tudjuk, hogy tükörképünk az, ami körülöttünk zajlik. Torz tükör olykor, de az. Megláthatjuk benne saját magunk hibáit, nagyságunkat vagy épp hiányosságunkat is. 

Az azonban, hogy milyen motivációval fogunk hozzá a kapcsolatainkhoz már nagyon meghatározó. Sok esetben hallom, hogy “sürget az idő” , “ketyeg a biológiai órám”…Sorolhatnám még az elszólásainkat és persze ennek a sürgető spirálnak a csapdájából nehéz kikerülni.

Igen, értem én, hogy az idő telik és egy nő életében nem mindegy mikor szül gyermeket, mikor vezetik oltár elé… de milyen áron? Kinek szülünk gyermeket, ki vezet az oltár elé minket? Az talán mindegy? Mert, ha igen, akkor azt is kapjuk. Valamilyet.

Ha mindennél fontosabb a gyerek, bármi áron, akkor hajlamosak vagyunk csak arra koncentrálni és a férfit valójában csak eszköznek tekintjük, aki teljesíti vágyainkat. Viszont mi van, ha ezt tudja, érzi és egy idő után ő is csak eszköznek tekint minket arra, hogy teljesítsük az ő vágyait, ami nem biztos, hogy nekünk tetszeni fog. Talán más vágyaink vannak, mint az övé.

Ha csupán az anyagi motiváció az, ami minket hajt a házasság felé, ha a szülőktől való menekülés és egyáltalán bárkitől való menekülés, akkor könnyű megjósolni, hogy mi lesz a kimenetele a kapcsolatnak. 


Tudatosan, de nem kihagyva a szív, a lélek hangját. Az elménk becsap, hajt és űz olyan irányba, ami nem biztos, hogy valójában a vágyunk és az utunk. Mindannyian szerető és harmónikus családra, társra, életre vágyunk ezt azonban nem nyerjük, nem a lottón sorsolják ki, hanem mi teremtjük meg magunknak.

Csakis Te tudod megváltoztatni önmagadat - persze segítséggel - és csakis Te vagy az, aki tehet ezért minden nap. Minden nap lehet teremteni egy újabb lehetőséget a jobb életre. Őszintén, kedvesen, szeretettel telin és odaadással.

Odaadni magunkat annak, aki valóban arra érdemes. Aki értékes és értékel, aki szeret és ezt képes is kimutatni. Aki adni akar és képes is adni neked, amire épp szükséged van. Aki megbízható és stabil, aki társad és nem az ellenséged. Aki támogat és felemel és nem pedig a földbe döngöl. 

Ilyen embernek érdemes odaadnod magad, esküt tenni és gyermeket szülni, mert mindez egy életre szól és épp ezért nem játék. Nem az elménk irányít minket, hanem mi irányítjuk azt, még ha olykor valóban nagyon nehéz is. 

Vedd át az irányítást és ne hátráltasd magad saját álmaid elérésében!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése