2013. december 11., szerda

Rád vár a boldogság


Minden tettünknek következményei vannak. Épp ezért azt gondolom, hogy amit a magad fejlődéséért teszel, annak is meglesz a következménye és ez elősegíti, hogy jobb társsá válj.

Mindaz, amit másokért teszünk ránk is hat és fordítva szintén igaz. Minden mindennel összefügg épp ezért minden cselekedetünket ajánlatos megfontolni és a lehetséges következményekkel számolni.

Persze ehhez olykor valóban kell tapasztalat illetve hajlandóság arra, hogy mások véleményét is meghallgassunk és elgondolkozzunk rajta. 

Nagyon sok olyan esetet látni, hogy kívülről olyan tiszta a kép egy helyzetről, de benne tartózkodva már korántsem. A szerelem és a társ utáni vágy sokszor sajnos olyan fátylat dob a szemünkre, ami befedi az elménket teljesen és nem tudunk ésszerűen dönteni csupán tesszük, amit az ösztöneink súgnak. Az meg sajnos nem mindig áldásos.

Ne csak a másikat szeressük hanem önmagunkat is annyira, hogy reálisan lássuk valójában miben is vagyunk benne. Nem szabad azt hinnünk, hogy milyen jó dolgunk van, miközben pedig mások nyilvánvalóan látják, hogy kihasználnak minket.

Az első és legfontosabb, hogy tudnunk kell milyen az ideális férfi és az ideális nő. Mik azok a kritériumok, amik segítenek dönteni adott helyzetben és nem leszek újra kihasználva majd eldobva? Hogyan tudom megvédeni magam a naivságtól és leszek képes helyes döntéseket hozni?


Ezeket kell ismerni, tudni a főbb elveket és aztán pedig felismerni az utunkba kerülő emberről, hogy vajon olyan-e vagy sem. Mindenkinek alkalmas arra, hogy fejlessze a képességét, hogy megszeresse magát, hogy tudjon mértéket tartani és ne a türelmetlenség legyen a fő hajtóerő az életében. 

A párkapcsolat szólhat egy életre és lehet átmeneti időtöltés is, ezt azonban nekünk kell eldöntenünk, hogy mit szeretnénk, mit várunk az élettől.

Ha egy életre tervezünk, akkor nem szabad sajnálni az időt a tanulásra és a saját magismerésünkre, mert a képzetlenség sajnos kudarcba sodorhat minket.

Tudd, hogy mit szeretnél és azt hogyan tudod elérni, majd valósítsd meg, de mindezt ne görcsösen, hanem türelmesen és lazán.

Hagyjuk, hogy a fájdalom átjárjon, hogy az öröm megtegye a dolgát, hogy a tapasztalások megtanult leckékké alakuljanak. Ezek a törekvések és olykor áldozatok minden esetben segíthetnek közelebb kerülni a vágyott társhoz.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése