2013. december 29., vasárnap

Boldogabb új évet!


Nem árt így év vége felé egy kis elszámolás önmagunkkal. Egy kis csöndes sarokban meghúzódni és számot vetni a legjobb eseménnyel, ami történt velünk, a legkevésbé kellemessel és a céljaink megvalósításának sikereiről. Vajon mi az, amivel elégedettek vagyunk és mi az, amire nem igazán.

Mit gondoltunk magunkról és amit szerettünk volna elérni az vajon sikerült-e?

Ez nagyon fontos, amit tehetünk magunkért. Pár perc és mégis tisztán fogunk látni és örülhetünk a sikereknek, tanulhatunk a kevésbé sikeres lépéseinkből. Így tudjuk az életünket 2014-ben majd jobban és egyre jobban alakítani. 

Nem mindent tudunk befolyásolni az életünkben ezt el kell tudni fogadni, de amire hatással tudunk lenni, amire igenis befolyással vagyunk, azt tegyük is meg. Nagyon sokszor sajnos mi magunk sodorjuk bajba magunkat az illúzió és az önsorsrontás miatt, amire nem is mindig jövünk rá azonnal. 


Sokan kérdezik tőlem, hogy állandóan változnom kell, mindig van valami, amit lehet csiszolni? Igen! Mindig van mit fejlődni és van hová nőni. A változás azt jelenti, hogy javítod a hibáidat. Nem hagyod, hogy azok irányítsák az életedet, hanem megpróbálsz felülkerekedni azokon. 

Nehéz ez és tényleg sok türelem kell hozzá, de mi mást is tehetnénk, mint türelmesek vagyunk magunkhoz épp úgy, ahogy másokhoz is. Pont azért, mert tudjuk mennyire nehéz a rossz szokásainkat, viselkedéseinket uralni.

Mindenki szenved valamiért, mindenki hordoz sebeket magán, épp ezért legyünk toleránsabbak másokkal, akik hasonlóan hozzánk cipelik ezeket a terheket.

Legyen az új évünk nagyon tartalmas és sikeres azokban a dolgokban, amik igazán értékesek és közelebb visznek önmagunk megismeréséhez és teljességéhez! Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése