2017. január 18., szerda

Ahol a szeretet az úrAhol van szeretet, ott megoldás is van a felmerülő párkapcsolati problémákra. Ha már nincs szeretet, nincs remény sem, hogy újra jóban tudtok lenni. Vagy legalábbis nem lesz könnyű.

Mindenhol van olykor vita, ellentét, eltávolodás és feszültség. A levegőben olyan energiák cikáznak, amik pillanatok alatt robbantani képesek a harmóniát. Minden darabjaira hullik pár perc alatt. Mit lehet ilyenkor tenni?

A legfontosabb, hogy megértsük: csak magunkon tudunk változtatni! Épp ezért a hibát mindig magunkban kell keresni és azon változtatni. Biztosan tudom, hogy találni fogunk hibát magunkban, hogy idáig jutott a kapcsolat és ha így van, akkor tudunk rajta fordítani is.

Persze könnyebb lenne vádaskodni és a másikra mutogatni, de vajon érdemes-e és meghozza-e a várt változást? 

Csak magamban kell keresnem a hibát és a megoldást is. Nincs más alternatíva és utána - ha elég őszinte vagyok - jöhet a szeretet erejével való mindennapos munka. Figyelni a párunkra, megtenni érte mindazt, amit eddig meg sem hallottunk tőle. Kedvébe járni, gondoskodni figyelmesebben és odaadóbban. Megtenni mindent, amit a kapcsolat elején, a szerelem kellős közepén is megtettem érte, neki.

Természetesen tudom, hogy vannak olyan, helyzetek, amikor nyilvánvaló, hogy nem én vagyok a hibás. Tudom pontosan, mikor van igazam és mikor nincs. Érzem, ha igazságtalan a párom és lázadok ellene, de...

Vagy hozunk egy döntést, hogy vége és nincs tovább, mert annyira lehetetlen és reménytelen a helyzet vagy tovább csináljuk, mert tudjuk, hogy ezen lehet változtatni. Lehet, mert szeretem és ő is szeret engem. 

Mindig van hova felnőni, változni és tanulni. Nem szégyen belátni, ha hibázunk és ha nem is mondjuk mindig ki, de legalább magunknak valljuk be és tegyünk egy gesztust vagy több gesztust a társunk felé, hogy igen értem már és csinálom. 

A gőg és az egó nagy úr, de legyünk mi mindezek felett az uralkodók és ne hagyjuk magunkat eltéríteni és befolyásolni.
1 megjegyzés:


  1. This post will help the internet users for creating new web site or even a weblog from start to end. aol mail sign in

    VálaszTörlés